Kako uživati u vrućini kada zapnete na poslu?

23.07.2019.

Ostanite hladne glave

Možda vam je promaklo, no bliži nam se toplinski val. Temperature rastu, javni prijevoz postaje nesnosan, a topla kava je zadnja stvar koju možemo zamisliti ujutro.

Ipak, nije smak svijeta i još uvijek nam ništa neće ovaj dan pokvariti. Došli smo do nekoliko praktičnih savjeta kako biste još uvijek mogli najbolje iskoristiti ljeto u gradu.

 

 

Razbudite se

Trenutno se sunce diže oko pet sati što vam daje dovoljno vremena za uživanje u jutru prije nego što se povežete s računalom. Prošećite, uživajte u tihoj, kontemplativnoj kavi u vrtu ili krenite u vožnju prije nego što vani postane pretoplo.

Izađite iz ureda tijekom dana

60% nas ne uzima pauzu za ručak. To je opravdano ako je vani prehladno i želite gledati YouTube u miru za svojim stolom tijekom pauze, ali ako vani sunce sija, rekli bismo da je obvezno izaći i uživati u njemu. Čak i ako je to samo na 15 minuta, vaše tijelo će vam zahvaliti velikom dozom vitamina D i svježim zrakom, plus vaš um će biti zahvalan na odmoru od razmišljanja.

 

 

Obavite shopping

Toplinski val, vrućina. Sve dok sunce izlazi imamo malo opravdanja za kupnju sunčanih naočala. Uživajte u novim naočalama na pauzi za ručak ili nosite za radnim stolom kako bi spriječili štetna zračenja ili umaranje očiju.

Premjestite svoj sastanak na otvoreno

Ako želite biti vani, vaš kolega ili šef vjerojatno želi biti još više. Zašto ne predložite sastanak na otvorenom? U sjeni, naravno, tako da nećete imati problema s prijenosnim računalima, i naravno s puno SPF-a.

 

 

Osjetite ljeto

Ako su stvari doista očajne i apsolutno ne možete napustiti ured, vrijeme je za neke dodatne osjetilne mjere. Stavite slušalice i poslušajte najnoviji Stormzyjev album. Zatim zapalite mirisnu svijeću od jasmina, naranče ili lavande kako biste stvorili neke dojmljive ljetne mirise (kad već ne možete zapaliti na more).

Gledajte zalazak

Iskoristite duge dane. Sunce se spušta oko 21h tako da se pješice možete vratiti s posla i naći neko lijepo mjesto u parku gdje se možete zaleći i sunčati se.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Stvari koje morate znati prije prvog treninga u teretani

Treninzi za žene, strah od mišićavog tijela i ostali mitovi s kojima se susrećemo kad krenemo vježbati

Početničke pogreške pri skidanju kilograma

Ako se želite vratiti u formu ovo su stvari na koje morate pripaziti

Evo kako da vaša forma preživi božićno prejedanje!

Fitness influenceri su podjelili nekoliko savjeta

Vrijeme je za boksačke rukavice

Q BOX-boks, yoga i aerobik u jednom

Biljni čajevi koje obožavamo

   Osim što su ukusni, odlični su za zdravlje

Vrijeme je za zimski detox!

Očisti organizam prije obilnih božićnih ručkova

▲ Povratak na vrh