Koja je europska serija postala najpopularnija na Netflixu?

02.08.2019.

Dignimo ruke za Stari kontinent!

Ako još niste čuli za seriju Kuća od papira (izvorno La Casa de Papel), vrijeme je da obratite pažnju na nju! Španjolski blockbuster srušio je Netflixov rekord gledanosti već u prvom tjednu objave na engleskom jeziku.

 

 

 

34.355.956 – toliko je gledatelja gledalo treću sezonu originalne produkcije Netflixa u prvih sedam dana nakon njezinog predstavljanja 19. srpnja. Više od 24 milijuna tih Netflix računa (70% gledatelja) završilo je gledanje treće sezone tijekom prvog tjedna (to je 8 epizoda po sezoni). Za usporedbu: u prva četiri dana cijela treća sezona serije Stranger Things imala je 18,2 milijuna računa (također 8 epizoda).

 

 

Priča o pametnim razbojnicima, koji su zajedno sa taocima zatvoreni u Kraljevskoj prijestolnici Španjolske, dok njihov vođa, zvani Profesor Cleverly, manipulira policijom, može se pohvaliti ne samo izvrsnim castingom, već i izvrsnim soundtrackom. Radnja serije okreće priču tako neočekivano da se čini kao da pljačkašima nema izlaza. Ljubavne spletke koje se odvijaju tijekom pljačke također nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Španjolska verzija Oceanovih 11 odmah privlači gledatelje svojim raznovrsnim i živahnim likovima. A lik koji tumači glumica Ursula Corbero uspoređuju s Nikitom i s odraslom heroinom filma Leon. Naravno, Hollywood već čeka ovu djevojku s gomilom ponuđenih projekata. Svi razbojnici u seriji imaju pseudonime u čast gradovima. Ima ukupno tri sezone, ali kreatori uvjeravaju da će biti četvrta. Radujemo se!

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pod okriljem noći: 5 mističnih serija koje morate pogledati

Od klasika 90-ih do tajanstvenih noviteta

Serije koje jedva čekamo pogledati ovoga ljeta

Nova sezona Big Little Lies stiže za manje od mjesec dana!

▲ Povratak na vrh