Kolekcionarski komad namještaja s Balenciaginim potpisom

01.12.2019.

Luksuzna kuća surađuje s ruskim dizajnerom namještaja

Balenciaga surađuje s ruskim dizajnerom namještaja sa sjedištem u New Yorku, Harryjem Nurievom, kako bi stvorili proziran kauč za Design Miami /, globalni forum dizajna, meku za kolekcionare dizajna i primijenjene umjetnosti. Prepuna Balenciaginim komadima s greškom, „Balenciaga Sofa“ umjetničko je djelo koje osim što izgleda odlično, vodi se načelima reciklaže u kojoj je prvi stupanj ponovno iskorištavanje predmeta, a drugi, kojem pripada ovaj kauč, iskorištavanje predmeta u neku drugu svrhu. Predmet o kojem se pronalazi nova namjena je, naravno, odjeća koja u ovom slučaju igra ulogu ispune.

 

Ovo djelo ponovno osmišljava kauč, no ovaj put kao primjer dizajna za okoliš koji daje generacijama odjeće i drugih materijala još jedan život. Kutna garnitura – inspirirana tipičnim prepunjenim naslonjačima s mehaničkim sistemom transformacije – tapecirana je oštećenim ili na drugi način neisporučivim odjevnim komadima i izrezanim komadićima tekstila zastarjelih zaliha Balenciagine odjeće. Ogrnuta je otpisanim prozirnim vinilom koji otkriva uzorke, krojeve i markirane oznake u unutrašnjosti , a one su prepoznatljivo Balenciagine – spoj proteklih sezona i ideja.View this post on Instagram

@balenciaga took recycling to a whole new level ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#balenciaga #highfashion #fashion #couch #couchpotato #balenciagacouch #streetwear #recycledfashion #3exclamationpoints

A post shared by !!!™ (@3exclamationpoints) on Nov 26, 2019 at 1:12pm PST

 

Divan svojim konceptom potiče održive prakse unutar dizajna i generalno, istovremeno odražavajući osvještenost luksuzne modne kuće o situaciji u kojoj dizajneri moraju uravnotežiti svoj utjecaj na okoliš, a izvedbom naglašava posvećenost provedbi programa koji smanjuju otpad i doprinose kružnoj ekonomija. „Oduvijek me fascinirao način na koji Balenciaga uvrštava subverzivne dizajne unutar u okvire svoje vlastite estetike. Imam sličan pristup, s ciljem putem utilitarističkih objekata doći do nečega što izaziva misao “, izjavio je Nuriev za Dazed Digital.

Ovo nije prva Nurievova suradnja s kućom. Prošle je godine zajedno su stvorili ured – kiparsku instalaciju s klasičnom okretnom stolicom, glomaznom klimom i fotokopirnim uređajem, a svaki je komad namještaja krasio utisnuti Balenciagin logotip.

Piše: D.M.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Tri načina pripreme turske kave: za dobro jutro, nakon ručka i za druženje s prijateljicama

Bilo da je pijete ujutro, tijekom dana na poslu ili je ona povod za druženje s frendicama, kava će vas kao piće bogato kofeinom održati budnima i dati vam dovoljno energije za sve ono što trebate izvršiti tijekom dana. Iako vjerujemo kako imate svoj način pripreme kave, predlažemo da od sada način pripreme kave prilagodite dobu dana kada je pijete.

Koje ćemo stilističke trikove posuditi sa Chanelove Metiers d'Art revije?

Rekreirali smo  3 party looka s revije komadima iz domaćih dućana pristupačnih cijena!

Samo dobre vijesti

Naša preporuka: svako jutro uz doručak pogledajte ovaj profil

▲ Povratak na vrh