Doček Nove kao na filmu

17.12.2013.

Provedite najluđu noć uz bogat program, nove i stare filmske klasike u zagrebačkom kinu Tuškanac

Kraj prošle i pretprošle godine dočekali smo Novu u kinu Tuškanac s odličnim filmovima, glazbom, dobrom hranom i pjenušcem, pa pri kraju aktualne godine pozivamo na staro mjesto da sve ponovimo u još boljoj atmosferi u našem kinu na početku parkovne šume Tuškanac.

Filmski dio večeri čine dva filma, ‘Gospođica mama’ redatelja Garsona Kanina iz 1939. te ‘Blue Jasmine’ Woody Allena iz 2013.

Docek Nove u Tuskancu

Komedija zabune, zamjene identiteta, brojni nesporazumi, sjajne uloge Ginger Rogers i Davida Nivena uz još niz maestralno ostvarenih sporednih uloga čine ‘Gospođicu mamu’ urnebesno smiješnim filmom. Vječna partnerica Freda Astaira u plesnim cipelicama u ovom je filmu sama i bez cipelica ostvarila ako ne jednu od najboljih, a ono sasvim sigurno najsmješniju ulogu u karijeri.

‘Blue Jasmine’ je ‘Tramvaj zvan čežnja’ u otkačenoj verziji Woody Allena i Cate Blanchett. Iako su teme naizgled ozbiljne i teške, poslovne prijevare, preljubi, laži, duševni slom, film je ipak alenovski: lagana, bezbrižna komedija upakirana u sjajnu glazbu.

Okus te celuloidne svečane gozbe dodatno će začiniti indijska hrana (vege pakora, raita, nan, samosa, vege riža, pileća tika…), a za one tradicionalnije bit će tu i pršuta, sira, kulena, a za slatkoljupce i makovnjače, orahnjače i blagdanskih kolačića i to sve uz dobro vino, poseban pjenušac i filmsku glazbenu kulisu u svim prostorima kina, a sve to za više nego pristojnu cijenu ulaznice.

A u Novu 2014. dražesni duo Dora Benc i Mima Simić uvest će vas najljepšim skladbama iz vaših omiljenih filmova, ako su to filmovi Rocky, Robin Hood ili Flashdance, a vjerojatno jesu. Uistinu! Kino Tuškanac nakratko će se pretvoriti u filmski vremeplov, vaš osobni Titanik koji ne tone, prepun glazbe i svjetla, zamagljenih automobilskih stakala i očnih jabučica. A Dorin sopran i jetki cilik Mimine gitare rastopit će sve moguće glečere na putu u Novu godinu (bez brige u kinu je i centralno grijanje).

Novogodišnji program u kinu Tuškanac

Dolazak u kino predviđa se od 20 sati. Na ulazu gosti će dobiti impresivnu dozu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru.

21:00 Gospođica mama (Bachelor Mother, 1939., SAD); r: Garson Kanin; sc: Norman Krasna, Felix Jackson, Garson Kanin (nepotpisan); k: Robert De Grasse

igrani, c/b, 35 mm, 82 min

01:00 Blue Jasmine (2013.); r/sc: Woody Allen; k: Javier Aguirresarobe, igrani, boja, DCP, 98 min

Ulaznica za članove Filmskih programa je 150 kuna, a za sve ostale – 200 kuna.

Ulaznice možete nabaviti na blagajni kina od 16. prosinca 2013. (blagajna raditi od 16 do 21 sat od ponedjeljka 16. do subote 21. prosinca).

Od 27. do 30. prosinca u dnevnim satima od 10 do 17 sati karte će se moći kupiti u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina.

Više na 01/ 4834 039 i 4848 771; 095/ 9114920 i na Filmskiprogram.hr

Foto: press

Pročitajte i...

ELLE Intervju: Goran Bogdan

Razgovor s jednim od najpopularnijih domaćih glumaca

Kimono: Novo lice japanskog klasika

Dinamična povijest kimona kao fokus nove izložbe londonskog muzeja Victoria & Albert

Tri serije kojima ćemo ove godine biti opsjednute

Cate Blanchett kao konzervativna političarka, Reese Witherspoon u još jednoj suburbanoj drami, par ekranizacija bestselera i jedna Gloria Steinem

Otkrili smo savršenu seriju za tmurni siječanj

1 kuća. 3 desetljeća. 3 žene. Isti problem.

"Radije se raspuknuti, nego ne napisati"

Intervju s Ivanom Bodrožić povodom kazališne adaptacije romana "Hotel Zagorje"

▲ Povratak na vrh