Evo što se dogodi kad se isprepletu sanjivi svjetovi Alessandra Michelea i Yorgosa Lanthimosa

20.11.2019.

Nova uzbudljiva kolaboracija

Internetom je brzinom munje odjeknula vijest o vrlo uzbudljivoj suradnji Guccija i grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa. Gotovo nijedan Lanhtimosov dosadašnji projekt nije prošao nezamijećeno, a nama su se osim najrecentije Oscarom ovjenčane Miljenice u pamćenje urezali i raniji filmovi poput Jastoga ili Ubojstva svetog jelena. Ono što nesumnjivo povezuje sve njegove projekte jest činjenica da, zahvaljujući bizarnim i očaravajućim unutarnjim svjetovima u kojima njegovi likovi fukcioniraju, niti jedan Lanthimosov film nećete samo tako zaboraviti.

Ovo nije njihova prva kolaboracija, Lanthimos je ljetos fotografirao Guccijevu Cruise 2020 kampanju, što je, na naše veliko veselje, iznjedrilo novu suradnju. Riječ je o foto knjizi Ωοτοκία ili Oviparity koja je ispunjena vizualima nastalima u rimskoj vili Albani Torlonia gdje stariji modeli, poput živih kipova, oponašaju antičke skuplture kojima su okruženi, a oni mlađi im se suprotstavljaju šarenim i raskošnim Guccijevim kreacijama.

Ako kao i mi jedva čekate da se dočepate ovog raskošnog izdanja koje će sigurno biti puno više nego još jedna coffee table knjiga, budite brzi, jer je riječ o limitiranoj seriji londonskog izdavača IDEA Books.

 

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Gucci više nije najpopularniji modni brend

Tko je prestigao talijansku modnu kuću?

Nove Gucci naočale su san snova

Sjajni modeli talijanske modne kuće

Borba protiv diktature: koga je Gucci prozvao u Milanu?

Nova filozofija brenda protivi se vlasti

Top 10 naj(pre)prodavanijih luksuznih brendova ove godine

Nekoć prezreni oblik poslovanja, danas postavlja standarde

▲ Povratak na vrh