First Look: stigao trailer za Little Women i divan je!

15.08.2019.

Adaptacija klasika s potpisom Grete Gerwig savršeni je spoj poznatog i neočekivanog

Nakon uspjeha sjajnog coming-of-age prvijenca Lady Bird, oči filmofilskog svijeta uperene su u Gretu Gerwig i konačno će nam se isplatiti strpljenje – stigao je prvi trailer za njezinu novu adaptaciju jednog od ultimativnih coming-of-age klasika: Little Women Louise May Alcott! Roman je adaptiran za filmsko platno već nekoliko puta, no osobito pamtimo verziju u režiji Gillian Armstrong, u kojoj su glavne uloge obilježile Winona Ryder, Claire Danes i Kirsten Dunst. Malo nas je zaboljelo kad smo izračunale da je otad prošlo 25 godina (?!), no Gerwig je očito osjetila da je četvrt stoljeća dovoljno vremena da nam zatreba novi revival stare ljubavi. Greta, spremne smo!

 

 

Glumačka je ekipa nadrealno all-star, počevši od holivudske miljenice čija je karijera u punom usponu, Saoirse Ronan, uz Timothéea Chalameta i Florence Pugh, koju smo nedavno upoznale u jezivom hororu Midsommar, te uz Emmu Watson i veteranke kojih se ne možemo zasititi, Lauru Dern i Meryl Streep. Radnja se odvija u Massachusettsu 1860-ih godina, no Gerwig je rasplela narativnu strukturu romana razmještajući događaje ne-kronološki.

 

 

Pugh je odala portalu IndieWire da će se Gerwigina adaptacija činiti istovremeno “posve poznatom” i “radikalno drugačijom” fanovima romana: “Mislim da je Greta uspjela učiniti iznova relevantnim klasik koji smo svi vidjeli i čuli i čitali – ako niste čitali, onda ste su vam bake pričale o njemu u nekom momentu. Napravila je da ove četiri sestre razgovaraju na način na koji sestre razgovaraju i bilo je stvarno super biti dijelom projekta. Radujem se da pogledam film i imala sam priliku raditi s nevjerojatnim ženama – i muškarcima!”

Film stiže u kina oko Božića, a vjerojatno će u naše krajeve taj božićni dar malo okasniti, no vrijedi se strpiti za ovaj filmski dream team…

 

Piše: A.F.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stiže dokumentarac o Greti Thunberg!

Film koji ćemo gledati idućeg ljeta

Mikro torbica à la Timothée Chalamet?

Trend godine u Chalametovoj verziji

ELLE filmska preporuka: Duet for Cannibals by Susan Sontag

Bizarna radnja i pregršt odličnih lookova

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 18. do 25. listopada?

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 4. do 11. listopada?

▲ Povratak na vrh