Između neba i zemlje u Umjetničkom paviljonu

05.03.2014.

Kad sanjamo, svi smo umjetnici

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu 7. ožujka otvara se izložba ‘Kata Mijatović: Između neba i zemlje’, a koncept projekta ‘Između neba i zemlje’ predstavljao je Republiku Hrvatsku na 55. Međunarodnoj izložbi umjetnosti La Biennale di Venezia.

Koncept objedinjuje ambijentalnu instalaciju ‘Ugljen iz nesvjesnog: Zattere’, performans i video ‘Nesvjesno: Canal Grande‘, te interaktivni web portal ‘Arhiv snova‘, koji su zajednički predstavili autoričine refleksije na zahtjevne kontekstualne i lokacijske aspekte manifestacije.

 

Kata Mijatović , Coal from the Unconscious Zattere, pogled na postav, 2013

 

Unutar multimedijalnog ambijenta Kata Mijatović vam nudi jedinstvenu priliku da vaš san postane dio sve većeg online bazena globalnog nesvjesnog. Uđite u kavez instalacije ‘Ugljen iz nesvjesnog: Zattere’, upotrijebite postavljeno računalo i unesite svoj ​​san u ‘Arhiv snova’.

Dok u Arhiv unosite svoj san, na monitorima koji vas okružuju nasumična izmjena djela nadahnutih snovima i nesvjesnim iz umjetničine osobne arhive, podsjetit će vas na bogatstvo sadržaja potisnutih u našoj psihi i životu.

Projekcije videa ‘Spajanje između neba i zemlje’ (2010) i ‘Nesvjesno: Canal Grande’ (2013) zajedno s bijelom gondolom korištenom tijekom istoimenog performansa, predstavljaju umjetničine performanse spavanja u ikoničkim kulturnim simbolima Zagreba i Venecije, manifestirajući tako dvadeset godina dugo nastojanje Kate Mijatović da nesvjesno učini vidljivim u području svjesnog.

Izvor: press, Kata Mijatović, Umjetnički paviljon

Preporučujemo

Pročitajte i...

Rodin u Meštrovićevu Zagrebu

Rodin u Meštrovićevu Zagrebu

Izložba je koncipirana posebno za Umjetnički paviljon, a obuhvatit će sedamdesetak radova i naglasiti plodnu te intenzivnu suradnju i prijateljstvo Meštrovića i Rodina

Nepoznati Zagreb Marije Braut

Krajem srpnja otvara se nova izložba u Umjetničkom paviljonu

Izložba likovnog nasljeđa obitelji Pejačević

Bogato nasljeđe obitelji Pejačević

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu održava se izložba umjetnina koje su bile u vlasništvu hrvatske plemenitaške obitelji

AI preuzima svijet umjetnosti?

Ako se pita aukcijske kuće, ne baš

Koji su filmovi odnijeli nagrade na 17. Zagreb Film Festivalu?

Filmovi o kojima će se još puno pričati

▲ Povratak na vrh