Svakako posjetite Imageination

29.10.2013.

'Odjeća, tekstil, maska i kostim kao tema i medij u suvremenoj umjetnosti' tema su ove zanimljive izložbe

‘Imageination / Odjeća, tekstil, maska i kostim kao tema i medij u suvremenoj umjetnosti’ naziv je večeras otvorene izložbe u zagrebačkoj Galeriji Karas. Otvorenje drugog dijela izložbe najavljeno je za subotu, 2. studenoga u podne na trećoj etaži Centra Kaptol u Novoj Vesi.

‘Imageination’ problematizira propalu hrvatsku modnu industriju i posvemašnju degradaciju vizualne kulture na globalnom planu (image – i – nation).

Izložena su djela 40-ak najistaknutijih domaćih i stranih umjetnika koji u svom radu koriste tekstil, odjeću ili prisvajaju modne strategije poput omatanja, nabiranja, ‘catwalka’…

Osobito je zanimljiva instalacija Momčila Goluba naslovljena kao ‘Geometrijska apstrakcija od krojačke podstave za kompozitora Richarda Wagnera naručena u Diora 1980. g. na temelju Nadarove fotografije (1980. – 1986.)’. Za potrebe izložbe instalacija je ostvarena u suradnji s Udrugom Kamensko.

Izložbu ‘Imageination’ možete razgledati u Galeriji Karas do 14. studenoga, a njen drugi dio u Centru Kaptol do 13. studenoga.

Foto: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh