Male svakodnevne navike koje će upotpuniti vaš život

04.01.2018.

Ove navike jednostavno će se uklopiti u vaš svakodnevni način života, a zbog njih ćete se osjećati puno bolje

Rad na sebi odluka je svakog pojedinca koji sam kreira svoj život. Promjenom najmanjih stvari možemo mijenjati mnoge stvari i utjecati na njih. Upravo zato bitno je poduzimati male korake i usvojiti navike koje će pojedinca učiniti zadovoljnim i sretnim te pozitivno utjecati na njegovu svakodnevicu.

U nastavku teksta donosimo vam četiri svakodnevne navike koja će upotpuniti vaš život:

1. Fokusirajte se na jednu stvar u jednom trenutku

Umjesto da balansirate između brojnih obaveza, fokusirajte se na jednu i napravite ju najbolje što možete. Obavljanje jedne stvari u jednom trenutku osigurat će vam uspjeh na svim životnim poljima. Na vama je samo da se naučite usredotočiti na ono što radite.

@rachmartino

2.  Izdvojite 20 minuta u danu za čišćenje

Svi mi volimo čist i uredan dom, ali jednostavno nemamo dovoljno vremena koje bismo potrošili na čišćenje. Stoga svaki dan izdvojite samo 20 minuta da počistite nered u stanu. To vam neće oduzeti puno vremena, a u konačnici će se isplatiti. Ne biste vjerovali što sve stignete napraviti u 20 minuta.

3. Smanjite korištenje tehnologije

Uzmite predah od TV-a, računala, mobitela i iPoda i otkrijte na što vaša osjetila najbolje reagiraju. Priuštite si deset minuta ugodne tišine. Umjesto da provjeravate mailove i društvene mreže, opustite se uz šetnju ili popijte aromatični čaj.

4. Zapisujte sve svoje planove

Zapisivanje planova olakšat će vam svakodnevicu i smanjiti stres. Planer je dobro osmišljen proizvod koji pomaže u planiranju svakog aspekta vašega života. Na lijevu stranu možete zapisati sve svoje planove, a s desne strane voditi bilješke o tome. Ako ga još uvijek nemate, vrijeme je da nabavite jedan.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Šest stvari koje uspješne žene rade u siječnju

Otkrijte što uspješne žene rade početkom svake godine kako bi povećale svoj uspjeh na svim životnim poljima

10 jednostavnih savjeta za sreću

Uz svega nekoliko savjeta koje možete isprobati već danas, olakšajte si put ka toliko željenoj sreći i uljepšajte si dan

Ne mari za nebitne stvari!

Žene su sklone same sebi zakomplicirati život i nametnuti obveze koje ne mogu izdržati. Kada počnu ‘pucati po šavu’ već je prekasno, stoga je najbolje ‘trenirati’ kako se ne zamarati nebitnim stvarima

Kino Europa je ponovo s nama!

Na 95. rođendan kina predstavljena je nova platforma

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

Andrea Bocelli

Iz praznog milanskog Duoma u nedjelju će se oriti glas Andree Bocellija

Koncert ćete uživo moći slušati na Bocellijevu YouTube kanalu

▲ Povratak na vrh