Modna ikona 20. stoljeća – Wallis Simpson

Wallis Simpson
20.06.2015.

Svijet je zaludila strogom elegancijom i pritajenim glamurom, a preferirala je dizajnerske komade s potpisom Givenchya, Schiaparelli, Diora i Mainbochera...

Wallis Simpson danas se redovno spominje kao jedna od najpoznatijih modnih ikona prošlog stoljeća. Svijet je zaludila strogom elegancijom i pritajenim glamurom, a preferirala je dizajnerske komade s potpisom Givenchya, Schiaparelli, Diora i Mainbochera.

Idealan kontrast jednostavnim modelima konzervativnog kroja kakve je nosila bili su vrijedni dijamanti koje je voljela isticati, najčešće broševi, naušnice i ogrlice poznatih draguljara.

 

Wallis Simpson

Njihovi psići uvijek su išli s njima na putovanja

 

Čime je opčinila Edwarda?

No, iako u njoj mnogi vide modnu inspiraciju, Wallis Simpson će u povijesti ostati upamćena kao žena kraj koje je vlast nad najvećom svjetskom velesilom izgledala beznačajno. Mnogi su pokušali dokučiti čime je toliko opčinila Edwarda. Bila je starija od njega, ne pretjerano ženstvena, vrlo napadna i problematična. Neke je njeno ponašanje zabavljalo, druge neopisivo iritiralo. No, glavna prepreka braku s budućim kraljem nije bilo skromno porijeklo ili arogantno ponašanje, nego dva braka koja je imala iza sebe.

 

Wallis Simpson

Elegancija na prvome mjestu njena modna rječnika

 

I sve to u doba kad je razvod bio nepojmljiv, skandalozan i jednostavno ilegalan. Nakon brojnih zavrzlama i problema, vojvoda i vojvotkinja od Windsora uspjeli su 1936. prebjeći u Francusku i tamo stvoriti svoj pompozni dom. Trudili su se izgledati zaljubljeno i graditi o sebi bajkovitu sliku, ali danas je jasno kako nisu bili sasvim sretni.

Nije bilo sreće…

Odnosno, Wallis nije bila. Zbog romanse i braka s nesuđenim britanskim kraljem, Wallis je bila omražena i kritizirana. Svoju je poslugu tjerala da joj se obraćaju s Vaše Visočanstvo, iako joj kraljevska obitelj, unatoč neprestanim Edwardovim pritiscima, nije dala plemićku titulu.

Svjestan kako je zbog njega prihvatila živjeti u izolaciji, obilježena kao glavni negativac, Edward se trudio osigurati joj život kakav bi imala kao kraljica.

 

Wallis Simpson

 

Poklanjao joj je skupocjene dijamante, vodio je na putovanja i primanja s visokim dužnosnicima diljem svijeta. Želio je da Wallis osjeti glamur kakav je sanjala. Unatoč tome, umrla je napuštena i omražena, često se prije smrt pitajući je li otišla predaleko…

Napisala: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Milano streetstyle trendovi: cipele i torbe

Posljednji trendovi s milanskih ulica

Stilska inspiracija: Jessie Bush

Jako cool novozelanđanka!

Super celebrity outfiti s aerodroma

Kako izgledaju zvijezde u tranzitu?

SS20 trend- Ovog proljeća nosimo najmekšu kožu od glave do pete

Već razmišljamo što ćemo nositi kad zatopli!

Žene s iglom, koncem i vizijom

Zašto brojke na modnom vrhu nisu na strani žena?

ELLE Edit: komadi koji garantirano podižu raspoloženje

Pronašli smo najbolje komade žute boje da se suprostavimo ovome sivilu!

▲ Povratak na vrh