Najbolja talijanska vina uparena s gastronomskim delicijama u restoranu ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu

21.10.2019.

U restoranu ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu imate rijetku priliku za kušanje veličanstvenih Jermann vina koja mnogi enolozi smatraju najboljim talijanskim vinima, a brojne nagrade to i dokazuju.

 

 

Pairing Jermann vina vodit će Felix Jermann, a za ukusnu hranu zadužen je Marinko Topalović, chef ReUnion restorana. Za dobro raspoloženje, osim vrhunskih vina i izvrsne hrane, bit će zadužen DJ.

 

 

Priča o obitelji i vinariji Jermann

Silvio Jermann, kultni vinar iz talijanske regije Friuli smještene na samoj granici Slovenije i Italije, značajno je utjecao na promjenu stila vina koja dolaze iz tog kraja. Stil ponajboljeg talijanskog podrumara i „vinskog umjetnika“ karakteriziraju prodorne, fine i elegantne sortne arome. Proizvodi male količine vrhunskih, često unaprijed rasprodanih vina posebnog karaktera.

 

 

Danas imanja Jermann uključuju 150 hektara vrhunskih vinograda, tvrtka posluje s cijelim svijetom, ali nikad ne gubi iz vida osnovnu dimenziju koja vino čini odličnim. Ali iza glamura vina poput Vintage Tunina, Dreams i Crveni anđeo, koje su svjetski poznate, stoji prisan odnos sa zemljom i duboka predanost proizvodnji jedinstvenih, nagrađivanih vina.

 

 

Krajem 19. stoljeća Anton Jermann napustio je austrijsku vinogradarsku regiju Burgenland I nastanio se u pokrajini Friuli Venezia Giulia u Italiji gdje je započeo s uzgojem vinove loze. Tamo je nastala legenda o Jermannu i njegovom vrhunskom vinu. Obiteljska tradicija prenosila se generacijama, a Silvio Jermann je preuzeo kormilo 70-ih, kada su Jermann vina prepoznata širom svijeta. Silvio je vodio proizvodnu gotovo pola stoljeća, a Silvijevi sinovi Michele i Felix sljedeća su generacija obitelji koja održava tradiciju.

Vinarija Jermann balansira tradiciju i inovacije, obitelj nadograđuje proizvodnju najnovijim tehnologijama, a istodobno poštuje jedinstveni terroir svojih lokacija.

Restoran ReUnion

nalazi se u Ulici kneza Branimira 29 u sklopu hotela Canopy by Hilton koji je otvoren krajem prošle godine.

ReUnion je na zagrebačkoj gastro sceni prepoznatljiv po pažljivo odabranom i pripremljenom a la carte jelovniku, dobrim izborom lokalnih i inozemnih vina i izvrsnoj dnevnoj ponudi kreativnih jela.

 

Jermann wines pairing večera

24.10.2019., 19 i 30h

Menu

Sushi s rakovima u tempuri i nigiri s kovačem

Pinot Grigio 2018

Škamp na salsi crne leće i avokada, marinirane tikvice, mlada blitva i matovilac

Sauvignon 2018

Sotirane jakobove kapice na kremi od pastrnjaka i zelene jabuke

Chardonnay 2018

Filet lososa, čips od kože lososa i tvrdog sira, stakleni rezanci, carpaccio od portobello gljiva

Vintage Tunina 2017

Janjeći rack sa žara na kremi od boba i graška, hrskavi pečeni slanutak

W…Dreams… 2017

Dekomponirani tart skute s carpacciom od grožđa

Picolit 2012

 

Cijena po osobi: 580kuna

Preporučujemo

Pročitajte i...

KVIZ: Koliko se poznajete prije nego što se vjenčate?

Mladenci, dođite na Sajam vjenčanja ovog vikenda u Opatiju i sudjelujte u kvizu „Koliko se poznajemo prije nego što se vjenčamo?“

Projekt Raširimo krila zajedno pruža pomoć djeci kojoj je potrebna terapija jahanjem

Hvalevrijedna akcija koju su pokrenule tvrtke Henkel i Konzum nakon sjajnih rezultata nastavlja se i u 2019.

Kanye West sprema operu?!

O čemu je riječ?

Brunch kao gastro ritual koji ne izlazi iz mode

Bagel & Lobster Barr ultimativno je odredište za brunch

▲ Povratak na vrh