Najfiniji desert za zaljubljene

14.02.2017.

Pokažite da ljubav ide kroz želudac

Ljubav definitivno ide kroz želudac. Zna to i Mirjana Špoljar, trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu koja zaljubljenima preporučuje da život začine sočnim slatkim okusima jer ljubav i hrana itekako imaju mnogo toga zajedničkog.

I zato svima preporučuje sljedeći recept:

DESERT ZA ZALJUBLJENE
Sastojci za kremu:
6 dl slatkog vrhnja
300 g bijele čokolade
1 mahuna vanilije
80 g margarina s maslacem

Na pari otopite 1,5 dl slatkog vrhnja, čokoladu te dodajte sjemenke mahune vanilije. U mlaku smjesu dodajte margarin s maslacem, pa smjesu ohladite. Potom u smjesu umiješajte tučeno slatko vrhnje koje ste napravili od preostalog slatkog vrhnja (4,5 dcl). Dobivenom smjesom punite kalupe te ih zamrznite.

Sastojci za karamelizirane jagode:
50 g šećera kristala
100 g smrznutih jagoda
sok od pola limuna
1 g cimeta
1 vanilin šećer

Na tavi otopite šećer u karamel. Dodajte mu smrznute jagode te ostale sastojke pa kuhajte na laganoj vatri još 2-3 minute. Dobro ohladite pa stavite u sredinu svakog kalupa.
Na dno svakog kalupa stavite tanki sloj biskvita. Kalupe zamrznete te po želji prelijte čokoladnom ocaklinom ili crvenim preljevom za torte.

Mirjanin savjet:
Umjesto jagoda možete staviti neko dugo crveno voće. Ako nemate silikonski kalup možete upotrijebiti i metalni.

Preporučujemo

Pročitajte i...

Jeste li čuli za "Ljubav 2.0"?

Što nam donosi nova era romanse?

Romansa okupana zlatnom ljubavi za Valentinovo

Zlatni nakit za Valentinovo kao znak vječne privrženosti i pažnje

Savršen poklon za Valentinovo u zadnji čas

Nakit s kojim ne možete pogriješiti

Novo istraživanje otkrilo zanimljive podatke o zaljubljenim Hrvatima

Čak 35 posto ispitanika ne želi da im partneri gledaju sadržaj telefona

▲ Povratak na vrh