Najljepši bazeni koje želimo posjetiti

03.08.2017.

Kupanje iz snova

Osim što na ovim ljetnim vrućinama sanjarimo o odlasku na more, našu maštu golica i pomisao na predivan, kristalno čist bazen u koji bismo rado uskočile. Jedino što nas može više opustiti od uživanja uz bazen ili brčkanja u njemu jest da to radimo na nekoj cool destinaciji. Žudeći za savršenim bazenom u koji bismo zaronile, otišle smo dalje od grada – na put oko svijeta, a ovo je sedam najljepših bazena na koje smo naišle.

Luksuzni, beskonačni, s nevjerojatnim pogledom, tradicionalni, egozični… Različiti dizajn i stilovi ostavljaju bez daha. Uvjerite se i same!

1. Bondi Icebergs, Sydney, Australia

Da je upravo ovaj bazen jedan od najpopularnijih na svijetu, govore brojne fotografije i video snimke na Instagramu gdje se vidi kako slana morska voda valovima pokriva bazen na Bondi plaži.

2. Čile, San Alfonso del Mar

Najveći bazen na svijetu s morskom vodom, sagrađen u prosincu 2016. godine. Dugačak je 1013 metara.

3. Marina Bay Sands Hotel, Singapur

Pogled na urbanistički pejzaž koji se proteže s krovnog “infinity” bazena ovoga hotela jedinstven je. Marina Bay Sands hotel dizajnerski je san, jednako impresivan na svih svojih 55 etaža.

4. Ubud Hanging Gardens, Bali

Neponovljive vedute divlje prirode dostupne s različitih visina glavna su odličja ovog unikatnog bazena. Iz visećih vrtova Ubuda uz opuštajuće kupanje, uživat ćete i u pogledu na džunglu, obližnje brežuljke i drevni budistički hram.

5. The Enchantment Resort, Sedana

Ne morate tražiti prirodni bazen da biste bili u prirodi! Naime, među pješčanim stijenama crvene boje u Arizoni smješten je bazen koji savršeno komplementarno pojačava dojam okoline svojom tirkizno plavom vodom.

6. One&Only Reethi Rah, Maldivi

Uzeti bazen, staviti ga u jedan veći bazen, a zatim ih zajedno smjestiti u more – logika je koje su se držale arhitekti kad su osmislili ovaj jedinstveni bazen na Maldivima.

7. Katikies, Santorini

Ako se pitate koji je naš favorit, upravo gledate sliku! Tirkizna boja vode unutar pećine bijelih zidova i nevjerojatan pogled na Santorini dovoljan su razlog da rezervirate svoje mjesto u hotelu Katikies.

 

Autorica: B.P.
Foto: Instagram

Pročitajte i...

5 destinacija gdje ljeto traje zauvijek

Tko kaže da ljeto mora završiti?

3 skrovite plaže na Visu za otočko stanje uma

Otkrijte sakrivene dragulje na jednom od naših najljepših otoka

ELLE Kalendar: gdje se sakriti pred toplinskim valom?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 26. srpnja do 02. kolovoza?

Koji modeli haljina su najpopularniji ovog ljeta?

Od haljina na preklop do maksi haljina

▲ Povratak na vrh