Nakon 75 godina otkrivena zaboravljena slika Salvadora Dalija

27.02.2018.

Zaboravljena bezimena slika Salvadora Dalija ugledala je svjetlo dana na izložbi u njujorškoj galeriji Heather James

Nicolas Descharnes, stručnjak za Dalijeve radove (koji je inače utvrdio autentičnost prve Dalijeve nadrealističke slike, “The Intrauterine Birth of Salvador Dali”, potvrdio je u intervjuu za Artnet, da je ova zaboravljena slika bez imena doista autentična. Radi se o slici iz jedne privatne kolekcije koja, prema analizi pigmenata datira iz 1932. godine, a prikazuje prozor na kući u Port Lligatu u Španjolskoj, u kojoj su stanovali Salvador Dali i njegova supruga Gala od 1932. do 1982. godine. Ta je kuća danas muzej otvoren za javnost, a slika nosi potpis Gala Salvador Dali što je za Descharnesa bila dodatna potvrda autentičnosti ove slike.

Ova je slika nakon više od 75 godina ponovno izložena u njujorškoj Heather James Fine Art Gallery, a pogledati se može tek uz prethodnu najavu i ugovaranje termina.

Salvador Dali, Untitled, 1932.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia / Heather James Fine Art Gallery

Preporučujemo

Pročitajte i...

Umjetnica koja nas je oduševila neobičnim pristupom modi

Instagram profil Pilar Zete pravi je raj za ljubitelje vintage mode i interijera

Kako izgledaju šeširi kada postanu umjetničke instalacije?

Umjetnica Maryam Keyhani oduševila nas je svojim radovima!

OKOLO je novi umjetnički projekt uz koji će Zagreb dobiti sasvim novo lice

Novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba – "Okolo" – malim će intervencijama u samo tkivo grada, od 7. do 22. srpnja, oživjeti niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada

▲ Povratak na vrh