Nove članice Zagrebačkog plesnog ansambla u dinamičnoj izvedbi Gore

23.10.2019.

Silovita premijera

Zagrebački plesni ansambl ekspresivnom izvedbom Gore, nagrađivanog mađarskog koreografa i plesača Ferenca Fehéra, u Zagrebačkom kazalištu mladih 28. i 29. listopada predstavit će nove članice ansambla: Margaretu Firinger, Gendis Putri Kartini, Ivonu Grubišić i Jovanu Zelenović.

Andreja Jandrić

 

Dinamična izvedba, u kojoj sudjeluju i članice ansambla Sintija Kučić i Andreja Jandrić, prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.

 

Gendis Putri Kartini

 

Ferenc Fehér je samouki plesni umjetnik i koreograf iz Mađarske. Jedinstveni i izražajni stil, kombinacija uličnog plesa, elemenata borilačkih vještina i životinjskih pokreta, a čije je specifičnosti ovog puta prenio i na Zagrebački plesni ansambl, osigurala su mu izvođenje predstava diljem svijeta. Radionice je držao u Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Italiji, Bugarskoj, Latviji, Rusiji, Egiptu, Kini, Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Americi, Kanadi i u Hrvatskoj.

 

Jovana Zelenović

 

Suradnja Zagrebačkog plesnog ansambla, koji će sljedeće godine proslaviti pedesetu obljetnicu djelovanja, s jedinim mađarskim plesnim umjetnikom koji 90 % djela stvara na međunarodnim pozornicama trajala je dva mjeseca, a rezultat je vrijedan gledanja.

 

Ivona Grubišić

Margareta Firinger

Sintija Kučić

 

Premijera će se održati na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih 28. listopada u 20 sati. Druga izvedba Gore rezervirana je za 29. listopada. Cijena ulaznice je 50 kuna. Kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Nenad Kovačić, dok je autorica ilustracije Ana Rako.

 

 

Fotografije: Jelena Janković

Preporučujemo

Pročitajte i...

Još jedna prilika za pogledati predstavu "Staging a Play: Tartuffe" Matije Ferlina

Nakon premijera u Svetvinčentu i Zagrebu u prosincu, "Staging a Play: Tartuffe", predstava koreografa i redatelja Matije Ferlina u produkciji i izvedbi Zagrebačkoga plesnog ansambla bit će izvedena 4. i 5. siječnja 2018. u Zagrebačkome kazalištu mladih

Predstava "Staging a play: Tartuffe" Matije Ferlina premijerno u Zagrebačkom kazalištu mladih

"Staging a Play: Tartuffe", nova predstava koreografa i redatelja Matije Ferlina u produkciji i izvedbi Zagrebačkoga plesnog ansambla, premijerno je izvedena 25. studenoga u Svetvinčentu, a zagrebačka premijera je čeka u ponedjeljak 4. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih

Novi modni hommage luksuznog brenda Davidu Bowieju

Hugo Loves Bowie posveta je  omiljenom pjevaču na 4. godišnjicu smrti

Matija Cvek, Mare Milin i Matija Dedić predstavili art video priču koja ulijeva nadu i zacjeljuje!

"Nasloni se" nova je pop balada Matije Cveka u suradnji s eminentnim pijanistom Matijom Dedićem za koju spot potpisuje poznata fotografkinja Mare Milin

Alternativne oskarovske nominacije

... budući da američka Akademija nije napravila svoj posao

▲ Povratak na vrh