Otvorenjem izložbe “Posveta ženstvenosti” eNVy room još jednom obilježio 15 godina modnog stvaranja

31.10.2019.

Izložba "Posveta ženstvenosti" svojevrsni je modni vremeplov

Rapsodijom glamura, elegancije i ženstvenosti, koja je obilježila spektakularnu slavljeničku reviju u Muzeju za umjetnost i obrt, eNVy room je 14. listopada, pod generalnim pokroviteljstvom zlatarnica ZAKS, proslavio 15 uspješnih godina stvaranja na hrvatskoj modnoj sceni. Samo dva tjedna kasnije, 28. listopada, svojim su uzvanicima, u istom zagrebačkom muzeju, dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović, upriličili još jedno čarobno modno putovanje. Povodom velike obljetnice, vrata muzeja sinoć je otvorila jedinstvena modna izložba “Posveta ženstvenosti” koja je publici predstavila presjek plodnog 15-godišnjeg opusa brenda eNVy room posvećenog ženskoj ljepoti, moći i senzualnosti, a koja će posjetiteljima ostati otvorena sve do 17. studenog. 

 

 

Izložbu su sinoć među prvima pogledala brojna imena društvenog imena Hrvatske poput Jelene Veljače, Jelene Rozge, Tatjane Jurić, Mije Kovačić, Anite Dujić, Petre Kurtele, Kristine Krepele i brojnih drugih.

 

 

Premda je njenim otvorenjem eNVy room obilježio veliku godišnjicu svog modnog stvaralaštva, izložba “Posveta ženstvenosti” nije inicijalno zamišljena kao retrospektivna. Dvadeset i sedam pomno izabranih modnih eksponata, koji krase Muzej za umjetnost i obrt, postavljeni su tako da zainteresirane posjetitelje odvedu na jedno šarmantno modno putovanje nudeći im pritom detaljan uvid u kreiranje jednog autentičnog i prepoznatljivog modnog rukopisa koji se 15 godina razvijao i usavršavao pod imenom studija eNVy room. Modno stvaralaštvo eNVy rooma u punom je smislu “Posveta ženstvenosti”, a izložba zorno prikazuje kako je dvojac, od samih početaka zajedničkog stvaranja i prve prikazane revije 2004. godine pa sve do danas, kreirajući odjeću bezvremenske elegancije i ljepote, uvijek na umu imao senzualnost i moć žene za koju stvara. Iz sezone u sezonu, u svaku je svoju modnu priču iznova eNVy room utkao prepoznatljive elemente svog autentičnog modnog pečata na neki posve nov i drugačiji način, no baš je svaki puta na pijedestal postavljao nepobjedivu i neodoljivu snagu ženstvenosti koja je modnom tandemu oduvijek bila glavno i neiscrpno nadahnuće.

 

 

“Vjekoslav Franetović i Nikica Ivančević dokaz su da se marljivim radom, kontinuiranim učenjem i vizijom može razviti respektabilna hrvatska modna kuća. Njihov je kreativni i tehnički razvoj u smislu složenosti konstrukcije i kroja, od prve revije 2004. godine pa do ove posljednje u Muzeju za umjetnost i obrt prije dva tjedna, nevjerojatan. Od prvih godina koje se, iz današnje perspektive, čine kao svojevrsno sondiranje terena, oni su došli do statusa predvodnika visoke mode u Hrvatskoj. Njihovo je ime, pametnim i promišljenim razvojem brenda, postalo sinonim za vjenčanu, a potom i večernju te svečanu odjeću. Stoga se na ovoj izložbi nalazi izbor od 27 odjevnih predmeta koji pokazuju razvoj brenda upravo u tom smjeru. Izabrani predmeti pokazuju kako se stvarao i razvijao dizajnerski rukopis te koji su to elementi konstrukcije i kroja koje eNVy room od početka karijere pa do danas koristi, razvija i transformira”, izjavila je viša kustosica Andrea Klobučar, voditeljica zbirke tekstila MUO, te dodala: “Budući da eNVy room ove godine slavi 15 godina rada, a Muzej za umjetnost i obrt iduće godine slavi 140 godina postojanja ova je izložba savršena uvertira u slavljeničku godinu jer pokazuje jedan od smjerova u kojem Muzej želi razvijati sakupljačku i izložbenu  politiku zbirke tekstila.” 


 

Pročitajte i...

eNVy room predstavlja najiščekivaniju kolekciju sezone

Dvojac eNVy room obilježio je početak desetljeća novom, neodoljivo romantičnom kolekcijom vjenčanica

Story home decore by eNVy ROOM

Odlična nadopuna vašem makeoveru stana

Kako će modni dvojac eNVy room proslaviti 15 godina u modnoj industriji?

Modna bajka s prepoznatljivim pečatom ženstvenosti, glamura i bezvremenske elegancije

Koji nam je domaći brend za ovu sezonu pripremio neočekivanu paletu žarkih boja?

Električno plava, koraljno crvena i gotovo neonsko žuta

▲ Povratak na vrh