Pet jutarnjih navika uz koje ćete lakše započeti dan

07.11.2017.

Stara, dobro poznata poslovica kaže: “Po jutru se dan poznaje”. Svi smo ju čuli bezbroj puta, ali nismo ni svjesni koliko je ta rečenica istinita. Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, to će zasigurno utjecati i na ostatak dana. Upravo zato primijenite neke od korisnih jutarnjih navika koje će poboljšati vaš život. Otkrijte ih u nastavku:

1. Prozračite sobu

Ujutro nakon spavanja otvorite prozor u sobi i duboko dišite 10 minuta. Pravi svježi zrak u prostoru važan je za miješanje zraka, kako bi se postigao zadovoljavajući stupanj kvalitete zraka. Osim toga, nedostatna opskrba kisikom otežava normalno funkcioniranje bijelih krvnih stanica koje sudjeluju u borbi protiv bakterija. Razina kisika u krvi također je povezana i s razinom serotonina, “hormona sreće”.

2. Istegnite se

Nagli pokreti nakon spavanja mogu prouzrokovati probleme jer je tijelo pomalo tromo nakon buđenja. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno napravite vježbe istezanja. Ako ne znate kako se rade, raspitajte se kod prijateljica koje idu u teretanu ili potražite savjet na internetu.

3. Vježbajte

Nakon istezanja, tijelo nagradite vježbanjem. Ako odradite trening prije nagomilavanja obaveza, učinili ste pravu stvar. Vježbanje pojačava lučenje tzv. hormona sreće, pomaže vam da se razgibate i vedriji započnete dan. Uz to, vježbanje utiče na zdravlje, ali i na vitku liniju.

4. Napravite krevet

Ako ujutro napravite krevet, zbog toga ćete imati dvije koristi – prvo, završit ćete zadatak odmah nakon što ste se probudili tako da počinjete dan s malim povećanjem samopouzdanja i drugo, kada dođete kući umorni od radnog dana, zateći ćete lijepo namješten krevet i ništa neće stajati između vas i sna.

5. Doručkujte prije ispijanja kave

Možda je šalica kave vaš mali ritual kad ustanete, ali nemojte ju konzumirati na prazan želudac. Svima je poznato koliko je doručak važan, stoga doručkujte u miru i bez žurbe. Integralne žitarice s jogurtom i voće dobar su izvor energije.

Piše: B.P.
Foto: @pjsalvage Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pet jednostavnih i zdravih navika za lijepu kožu

Kožu treba njegovati izvana i iznutra pa je potrebno pridržavati se ovih navika za njezin ljepši i zdraviji izgled

Nekoliko savjeta za savršen početak dana

Započnite dan svježi i odmorni uz savjete koji će vam svako jutro učiniti opuštenim, lijepim i zadovoljavajućim

12 stvari koje zdrave žene rade prije osam sati ujutro

Bez obzira na to kakav je vaš dnevni ritam, sigurno želite biti što produktivniji i puni energije od ranoga jutra

Zašto ne bi smjeli preskočiti jutarnje tuširanje?

Pretvorite tuširanje u jutarnji ritual s kojim ćete probuditi vlastitu energiju u tijelu i spremno ‘uskočiti’ u svakodnevnu jurnjavu

15 činjenica koje niste znali o seriji "Stranger Things"

Serija "Stranger Things" u kratkom je roku osvojila svijet, a mi smo izvukli 15 činjenica koje bi svaki pravi fan o nj

Pogledajte trailer za novi film u kojem glume Oprah i Reese Witherspoon

Stigao je novi trailer za film "A Wrinkle In Time" koji u kina stiže u ožujku iduće godine

▲ Povratak na vrh