Pet načina kako se smiriti kad ste pod stresom

14.11.2017.

Stres može biti ogroman teret za naš um i tijelo. Kad smo pod stresom teže spavamo, ne jedemo pravilno i općenito se loše osjećamo

No, uz nekoliko jednostavnih koraka možemo smanjiti razinu stresa i osjećati se bolje unatoč obavezama i pritiscima koje osjećamo.

Pazite kako spavate

Stres iznimno utječe na naše spavanje. Kad smo pod stresom spavamo ili premalo ili previše, no i tome možemo stati na kraj. Idite spavati ranije i svakog jutra namjestite alarm u isto vrijeme. Tako ćete stvoriti rutinu spavanja i “naučiti” svoje tijelo kad je vrijeme za spavanje unatoč brigama koje vam se vrte po glavi.

Ne jedite kako biste odagnali stres

Mnogi od nas kad su pod stresu posežu za utješnom hranom koja ja najčešće vrlo nezdrava za naše tijelo. Pazite što jedete jer hrana s primjerice previše šećera može dodatno pogoršati kako se osjećate dok ste pod stresom. Jedite uravnoteženo i osjećat ćete se bolje.

Skrenite si pažnju s negativnih misli

Kad smo pod stresom obično smo vrlo negativni i kritični sami prema sebi. U takvim je situacijama dobro posvetiti se nekoj aktivnosti koja će vam pomoći da se odmaknete od negative. Bavite se sportom, izađite s prijateljima ili pročitajte knjigu. Tako ćete se smiriti i zaboraviti na negativne misli.

 

 

Dignite razinu energije u tijelu

Stres također na nas djeluje tako da se osjećamo umorno i bez energije. Tome se možemo oduprijeti redovitim bavljenjem sportom, ali i multivitaminima i drugim dodacima prehrani koji će nam ojačati imunitet i podići razinu energije.

 

Preuzmite kontrolu nad stresom

Nemojte dopustiti stresu da vlada vama i vašim raspoloženjem. Borite se protiv problema, rješavajte ih jedan po jedan i potražite pomoć ako ih ne možete riješiti sami. Kako budete rješavali svoje probleme tako ćete se osjećati bolje i bit ćete ohrabreni za sve nove izazove.

Piše: N.B.
Foto: Verena Yunita Yapi on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Sedam grešaka koje radimo na razgovoru za posao

Iako nas prvi dojam često može zavarati, na razgovoru za posao on je najbitniji. Zato vam donosimo uvid u greške koje činimo i savjete kako ih prestati činiti tijekom razgovora za posao

Zaboravite na hygge, niksen je najnoviji lifestyle trend

Niksen je nizozemski lifestyle koncept koji podrazumijeva uživanje u trenutcima kad nemate baš ništa za raditi

Devet aplikacija koje će vam pomoći umiriti um i riješiti se stresa

Da, da, uvijek nam govore da se trebamo udaljiti od tehnologije kako bismo se potpuno opustili i odmorili um, no neke nam mobilne aplikacije u tom opuštanju itekako mogu pomoći

Jedina lista novogodišnjih odluka koja će vam ikad trebati

I ne, ne uključuje savjete za mršavljenje!

Pet navika koje možete usvojiti u novoj godini

Nova godina sa sobom uvijek donosi i neke nove odluke kojih se najčešće ne pridržavamo dulje od tjedan dana

12 trendova koji će dominirati Instagram fotografijama iduće godine

Nakon "Cult Gaia" torbica i "Le Specs" sunčanih naočala, u idućoj nas godini na Instagram fotografijama čekaju neki novi trendovi

▲ Povratak na vrh