Pet načina kako se smiriti kad ste pod stresom

14.11.2017.

Stres može biti ogroman teret za naš um i tijelo. Kad smo pod stresom teže spavamo, ne jedemo pravilno i općenito se loše osjećamo

No, uz nekoliko jednostavnih koraka možemo smanjiti razinu stresa i osjećati se bolje unatoč obavezama i pritiscima koje osjećamo.

Pazite kako spavate

Stres iznimno utječe na naše spavanje. Kad smo pod stresom spavamo ili premalo ili previše, no i tome možemo stati na kraj. Idite spavati ranije i svakog jutra namjestite alarm u isto vrijeme. Tako ćete stvoriti rutinu spavanja i “naučiti” svoje tijelo kad je vrijeme za spavanje unatoč brigama koje vam se vrte po glavi.

Ne jedite kako biste odagnali stres

Mnogi od nas kad su pod stresu posežu za utješnom hranom koja ja najčešće vrlo nezdrava za naše tijelo. Pazite što jedete jer hrana s primjerice previše šećera može dodatno pogoršati kako se osjećate dok ste pod stresom. Jedite uravnoteženo i osjećat ćete se bolje.

Skrenite si pažnju s negativnih misli

Kad smo pod stresom obično smo vrlo negativni i kritični sami prema sebi. U takvim je situacijama dobro posvetiti se nekoj aktivnosti koja će vam pomoći da se odmaknete od negative. Bavite se sportom, izađite s prijateljima ili pročitajte knjigu. Tako ćete se smiriti i zaboraviti na negativne misli.

 

 

Dignite razinu energije u tijelu

Stres također na nas djeluje tako da se osjećamo umorno i bez energije. Tome se možemo oduprijeti redovitim bavljenjem sportom, ali i multivitaminima i drugim dodacima prehrani koji će nam ojačati imunitet i podići razinu energije.

 

Preuzmite kontrolu nad stresom

Nemojte dopustiti stresu da vlada vama i vašim raspoloženjem. Borite se protiv problema, rješavajte ih jedan po jedan i potražite pomoć ako ih ne možete riješiti sami. Kako budete rješavali svoje probleme tako ćete se osjećati bolje i bit ćete ohrabreni za sve nove izazove.

Piše: N.B.
Foto: Verena Yunita Yapi on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

25 genijalnih poklona ispod 40 kuna

Sitnice koje će oduševiti vaše najmilije

Liu Jo komadi za razigrani zimski look

Trendseterice ove će sezone inspiraciju potražiti u Liu Jo kolekciji

Irina Shayk for Bally.

20 poklona koji će oduševiti sve ljubitelje tehnologije

Ako razmišljate o novom mobitelu, slušalicama ili instant fotoaparatu na pravom ste mjestu!

Fracomina ekskluzivno predstavlja „Superior sport couture“ kolekciju

Fracomina chic sportski outfiti u kojima ste spremne na sve izazove

Iznenadite muškarce s ovih 20 genijalnih poklona

S ovim poklonima doista ne možete pogriješiti

▲ Povratak na vrh