Pet navika zbog kojih možete djelovati neprofesionalno na poslu

08.11.2017.

Otkrijte koje su to nepoželjne navike zbog kojih vaše sposobnosti i znanje mogu pasti u potpuno drugi plan na poslu

Ono što ste za vikend ne predstavlja ono što ste na radnom mjestu – i to je skroz normalno. Kad je riječ o poslovnom okruženju, stvari su ondje bitno drugačije. Vaše prisustvo je obavezno, radni kolege ne moraju biti vaši prijatelji, a poslijepodnevno drijemanje nije prihvatljivo.

Dobro je poznato da ćete napredovati u karijeri onoliko koliko uložite truda da budete što profesionalniji. No, neke navike u tome vam mogu samo odmoći. Otkrijte o kojim navikama je riječ i pokušajte ih što prije promijeniti.

@laurenconrad_com

1. Tipkanje po mobitelu i telefoniranje

Osim ako je vezano za posao, tipkanje po mobitelu i privatni razgovori odraz su neprofesionalnog ponašanja i neće se svidjeti ni jednom poslodavcu. Upravo zato pokušajte se suzdržati od provjeravanja društvenih mreža, dopisivanja s prijateljicom i prepričavanja sinoćnjih događaja za vrijeme radnog vremena. Koristite mobitel samo onda kada morate.

2. Ogovaranje na poslu

Ogovaranje, pričanje iza leđa i međusobni tračevi na poslu su ono što trebate maksimalno izbjegavati ako želite biti profesionalni i uspješni. Osim što smanjuje produktivnost, negativna posljedica ogovaranja je i stvaranje vrlo loše radne atmosfere.

3. Neuredno radno mjesto

Neuredan i neorganiziran radni prostor, gdje je sve razbacano, mnogima otežava koncentraciju. Gotovo je nemoguće održati fokusiranost kad stalno morate kopati po stvarima kako biste našli ono što vam treba. Uredno i učinkovito radno okruženje pomoći će vam da razmišljate jasnije i da održite tok misli.

@witanddelight_

4. Nepoštivanje kodeksa odijevanja

Svaka tvrtka ima svoja pravila odijevanja koja zaposlenici moraju poštivati, no neka pravila odijevanja vrijede na bilo kojem radnom mjestu. Mnogi ljudi se slažu u mišljenju da na poslu nema odjeći poput prekratkih suknjica ili vrućih hlačica, majica na bretele, dubokih proreza ili smjelih dekoltea. Sva ta odjeća djelovat će vrlo neukusno i neprofesionalno.

5. Konstantno kašnjenje

Kašnjenje na posao ponekad je neizbježno zbog gužve u prometu, loših vremenskih uvjeta ili nekog drugog opravdanog razloga. No, stalno i namjerno kašnjenje je nešto sasvim drugo. To je loša radna navika zbog koje se možete čini vrlo neprofesionalno.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako se lakše i brže fokusirati kad imate puno posla?

Ponekad nam je jednostavno vrlo teško koncentrirati se na posao neovisno o tome koji je faktor tomu razlog

Pet navika zbog kojih smo neproduktivni

Otkrijte koje nas navike čine neproduktivnima i pokušajte ih promijeniti kako biste si olakšali svakodnevicu i uspjeli obaviti sve što trebate u zadanom vremenu

Uklonite ovih 20 stvari iz života i bit ćete sretniji i uspješniji

Vrijeme je da uklonite brige ili probleme koji vas muče, a tajna je u malim koracima koji vode u pravom smjeru

Zašto trebate prestati preskakati uzimanje pauze za ručak

Osim što će vam pomoći da budete daleko produktivniji, postoji još nekoliko razloga zbog kojih biste trebali početi razmišljati o redovnim pauzama za ručak

Pet načina kako usporiti ubrzani životni tempo

Otkrijte kako usporiti životni ritam uz manjak vremena i količinu zadanog posla koji morate napraviti

Pet stvari koje uspješne žene rade nakon posla

Slijedite rutine uspješnih žena kako biste odvojili privatni život od poslovnog i uživali u slobodnom vremenu

▲ Povratak na vrh