Pet zlatnih pravila uz koja ćete lakše ostvarivati ciljeve

07.09.2017.

Pritisci sa svih strana i neprestani multitasking često mogu biti zamorni i natjerati nas da zaboravimo zbog čega zapravo radimo. Zato vam donosimo pet zlatnih pravila uz koja ćete se lakše ponovno fokusirati na svoje ciljeve

U današnje je vrijeme vrlo lako izgubiti fokus pa se neprestano trebamo podsjećati zašto zapravo sve ovo radimo i koji je naš krajnji cilj.

Ovih pet zlatnih pravila koja ćete otkriti u nastavku pomoći će vam da se lakše fokusirate i podsjetite se na bitne stvari.

Postavite jasan cilj

Svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve stavite na papir i razmislite kako ćete do njih doći. Ljudi često govore kako nešto žele učiniti i maštaju bez jasnog cilja i plana koji će im pomoći da stignu do tog cilja. Zato je ključno jasno odrediti svaki korak prema cilju i fokusirati se na kretanje prema njemu.

Sada je pravi i jedini trenutak za akciju

Ne čekajte prvi dan u mjescu, ponedjeljak, novu godinu ili neku drugu prekretnicu koja se eto baš čini kao idelno vrijeme za početak. Idealno vrijeme za početi s realizacijom svog plana je jedino sada. Čim napravite kvalitetan plan on će vas motivirati da krenete odmah jer čekanjem nećete dobiti baš ništa niti ćete se osjećati spremnije.

Analizirajte situaciju i mijenjajte strategiju

Promatrajte kako napredujete, gdje se trenutno nalazite i kako se osjećate. Ako se u bilo kojem trenutku osjećate kao da ste na krivom putu, ne bojte se promijeniti svoj plan. Oni na kraju krajeva i jesu tu da bi se mijenjali.

Fokusirajte se na krajnji cilj

Kao što smo već rekli u uvodu, važno je redovito se podsjetiti zašto zapravo radimo sve što radimo, koji nam je to krajnji cilj i kako se u vezi njega osjećamo. Budite realistični i otvorenog se uma penjite stepenicama do cilja.

Prestanite kriviti druge

Svatko je kovač svoje sreće, a iznimke ovog pravila su doista rijetke. Na one dane kada vam se baš ništa ne da i niste fokusirane nemojte tražiti krivca u retrogradnom Merkuru ili drugim ljudima. Podsjetite se na svoj cilj, saberite se i skoncentrirajte. Kad se na to prislite osjećat ćete veliko olakšanje i bit ćete puno zadovoljniji i sretniji.

Piše: N.B.
Foto: Lucy Williams

Preporučujemo

Pročitajte i...

Claire Foy potpuno se transformirala za ulogu u novom filmu

Poznata glumica Claire Foy izgleda neprepoznatljivo u traileru za film The Girl In The Spider’s Web

10 Instagram profila posvećenih jogi koji će vas inspirirati da i sami svakodnevno vježbate

Izdvojili smo odlične profile s kojih i sami svakodnevno crpimo inspiraicju za vježbanje

12 romantičnih filmova koje morate pogledati ove godine

Ljeto je savršeno vrijeme za romantične filmove!

Uskoro stiže treći nastavak filma "Plavuša s Harvarda" ?

Punih 15 godina nakon drugog nastavka simpatične komedije "Plavuša s Harvarda" potvrđeno je da je u pripremi i treći nastavak!

30 filmova koji ovog ljeta stižu u kina

Što nas očekuje u kinima u nadolazećim ljetnim mjesecima?

Zašto biste vikendom trebali izbjegavati alarm?

Rezultati novog istraživanja pokazali su zašto se preporučuje da vikendom izbjegavate alarme

▲ Povratak na vrh