Pet zlatnih pravila uz koja ćete lakše ostvarivati ciljeve

07.09.2017.

Pritisci sa svih strana i neprestani multitasking često mogu biti zamorni i natjerati nas da zaboravimo zbog čega zapravo radimo. Zato vam donosimo pet zlatnih pravila uz koja ćete se lakše ponovno fokusirati na svoje ciljeve

U današnje je vrijeme vrlo lako izgubiti fokus pa se neprestano trebamo podsjećati zašto zapravo sve ovo radimo i koji je naš krajnji cilj.

Ovih pet zlatnih pravila koja ćete otkriti u nastavku pomoći će vam da se lakše fokusirate i podsjetite se na bitne stvari.

Postavite jasan cilj

Svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve stavite na papir i razmislite kako ćete do njih doći. Ljudi često govore kako nešto žele učiniti i maštaju bez jasnog cilja i plana koji će im pomoći da stignu do tog cilja. Zato je ključno jasno odrediti svaki korak prema cilju i fokusirati se na kretanje prema njemu.

Sada je pravi i jedini trenutak za akciju

Ne čekajte prvi dan u mjescu, ponedjeljak, novu godinu ili neku drugu prekretnicu koja se eto baš čini kao idelno vrijeme za početak. Idealno vrijeme za početi s realizacijom svog plana je jedino sada. Čim napravite kvalitetan plan on će vas motivirati da krenete odmah jer čekanjem nećete dobiti baš ništa niti ćete se osjećati spremnije.

Analizirajte situaciju i mijenjajte strategiju

Promatrajte kako napredujete, gdje se trenutno nalazite i kako se osjećate. Ako se u bilo kojem trenutku osjećate kao da ste na krivom putu, ne bojte se promijeniti svoj plan. Oni na kraju krajeva i jesu tu da bi se mijenjali.

Fokusirajte se na krajnji cilj

Kao što smo već rekli u uvodu, važno je redovito se podsjetiti zašto zapravo radimo sve što radimo, koji nam je to krajnji cilj i kako se u vezi njega osjećamo. Budite realistični i otvorenog se uma penjite stepenicama do cilja.

Prestanite kriviti druge

Svatko je kovač svoje sreće, a iznimke ovog pravila su doista rijetke. Na one dane kada vam se baš ništa ne da i niste fokusirane nemojte tražiti krivca u retrogradnom Merkuru ili drugim ljudima. Podsjetite se na svoj cilj, saberite se i skoncentrirajte. Kad se na to prislite osjećat ćete veliko olakšanje i bit ćete puno zadovoljniji i sretniji.

Piše: N.B.
Foto: Lucy Williams

Preporučujemo

Pročitajte i...

Jeste li za šalicu čaja inspiriranu vašim horoskopskim znakom?

Otkrili smo cool brend čajeva koji su prilagođeni svakom horoskopskom znaku

Pet aplikacija za upravljanje financijama koje će vam pomoći kontrolirati troškove

Pametni telefoni su, kako je rekao Marshall McLuhan, produžetci naših osjetila i mogu nam pomoći u mnogočemu pa i u kontroliranju troškova

Tri jednostavna trika uz koje ćete uštedjeti vrijeme u danu

Dani su nam nerijetko prekratki za sve što smo naumili, no uz nekoliko trikova možemo uštedjeti puno vremena

Pet načina kako se smiriti kad ste pod stresom

Stres može biti ogroman teret za naš um i tijelo. Kad smo pod stresom teže spavamo, ne jedemo pravilno i općenito se loše osjećamo

Kako se lakše i brže fokusirati kad imate puno posla?

Ponekad nam je jednostavno vrlo teško koncentrirati se na posao neovisno o tome koji je faktor tomu razlog

Kako organizirati radni prostor da biste bili produktivniji?

Dobra organizacija je pola posla stoga je vrlo važno da je i prostor u kojem radimo dobro organiziran kako bismo se lakše fokusirali i bili produktivniji

▲ Povratak na vrh