Pet zlatnih pravila uz koja ćete lakše ostvarivati ciljeve

07.09.2017.

Pritisci sa svih strana i neprestani multitasking često mogu biti zamorni i natjerati nas da zaboravimo zbog čega zapravo radimo. Zato vam donosimo pet zlatnih pravila uz koja ćete se lakše ponovno fokusirati na svoje ciljeve

U današnje je vrijeme vrlo lako izgubiti fokus pa se neprestano trebamo podsjećati zašto zapravo sve ovo radimo i koji je naš krajnji cilj.

Ovih pet zlatnih pravila koja ćete otkriti u nastavku pomoći će vam da se lakše fokusirate i podsjetite se na bitne stvari.

Postavite jasan cilj

Svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve stavite na papir i razmislite kako ćete do njih doći. Ljudi često govore kako nešto žele učiniti i maštaju bez jasnog cilja i plana koji će im pomoći da stignu do tog cilja. Zato je ključno jasno odrediti svaki korak prema cilju i fokusirati se na kretanje prema njemu.

Sada je pravi i jedini trenutak za akciju

Ne čekajte prvi dan u mjescu, ponedjeljak, novu godinu ili neku drugu prekretnicu koja se eto baš čini kao idelno vrijeme za početak. Idealno vrijeme za početi s realizacijom svog plana je jedino sada. Čim napravite kvalitetan plan on će vas motivirati da krenete odmah jer čekanjem nećete dobiti baš ništa niti ćete se osjećati spremnije.

Analizirajte situaciju i mijenjajte strategiju

Promatrajte kako napredujete, gdje se trenutno nalazite i kako se osjećate. Ako se u bilo kojem trenutku osjećate kao da ste na krivom putu, ne bojte se promijeniti svoj plan. Oni na kraju krajeva i jesu tu da bi se mijenjali.

Fokusirajte se na krajnji cilj

Kao što smo već rekli u uvodu, važno je redovito se podsjetiti zašto zapravo radimo sve što radimo, koji nam je to krajnji cilj i kako se u vezi njega osjećamo. Budite realistični i otvorenog se uma penjite stepenicama do cilja.

Prestanite kriviti druge

Svatko je kovač svoje sreće, a iznimke ovog pravila su doista rijetke. Na one dane kada vam se baš ništa ne da i niste fokusirane nemojte tražiti krivca u retrogradnom Merkuru ili drugim ljudima. Podsjetite se na svoj cilj, saberite se i skoncentrirajte. Kad se na to prislite osjećat ćete veliko olakšanje i bit ćete puno zadovoljniji i sretniji.

Piše: N.B.
Foto: Lucy Williams

Preporučujemo

Pročitajte i...

Sedam grešaka koje radimo na razgovoru za posao

Iako nas prvi dojam često može zavarati, na razgovoru za posao on je najbitniji. Zato vam donosimo uvid u greške koje činimo i savjete kako ih prestati činiti tijekom razgovora za posao

Zaboravite na hygge, niksen je najnoviji lifestyle trend

Niksen je nizozemski lifestyle koncept koji podrazumijeva uživanje u trenutcima kad nemate baš ništa za raditi

Pet stvari koje možete učiniti u nedjelju kako biste imali produktivniji tjedan

Uz ovih pet koraka osjećat ćete se spremnije za tjedan koji je pred vama i biti produktivniji na svakom koraku

Jedina lista novogodišnjih odluka koja će vam ikad trebati

I ne, ne uključuje savjete za mršavljenje!

Pet navika koje možete usvojiti u novoj godini

Nova godina sa sobom uvijek donosi i neke nove odluke kojih se najčešće ne pridržavamo dulje od tjedan dana

12 trendova koji će dominirati Instagram fotografijama iduće godine

Nakon "Cult Gaia" torbica i "Le Specs" sunčanih naočala, u idućoj nas godini na Instagram fotografijama čekaju neki novi trendovi

▲ Povratak na vrh