Pet znakova da je vrijeme za dati otkaz

14.04.2018.

Iako sama pomisao na otkaz u situaciji u kojoj živimo u Hrvatskoj stvara nelagodu, ponekad je upravo to ono što trebamo učiniti da bismo mogli napredovati i kretati se naprijed u svojoj karijeri

Uzbuđenje koje donosi novi posao i učenje novih stvari je nešto neopisivo što nas obogaćuje kako u karijeri tako u životu općenito. No, istovremeno je vrlo teško napustiti sigurnost i stabilnost sadašnjeg posla iako to možda znači nemogućnost napredovanja i manju plaću.

Ipak, otkaz može biti baš ono što trebamo da bismo mogli krenuti naprijed, napredovati u karijeri i otvoriti nove puteve prema boljem razvoju samog sebe. Zato vam u nastavku donosimo pet znakova koji će vam pomoći da odlučite je li došlo vrijeme da napokon date otkaz.

Prerasli ste svoju ulogu

Obično najbrže prerastemo one uloge koje smo dobili odmah nakon studija jer dok smo mladi brzo učimo i napredujemo. Prije nego li se odlučite na odlazak s takvog posla, tražite feedback od poslodavca i pitajte ga o mogućnostima napredovanja unutar tvrtke.

Ne vidite svoju budućnost u tvrtki za koju radite

Ako za vas nema prostora za napredovanje, a prerasli ste svoju ulogu i nemate više što za naučiti, možda je vrijeme da napustite svoju poziciju.

Osjećate se nelagodno

Ako pazite na svaku riječ koju izgovarate jer brinete kako će kolege i nadređeni to interpretirati, niste razvili odnos ni s kim na poslu i imate grč u želucu svaki dan prije dolaska na radno mjesto, odmah razmislite o promjeni posla. Rad u takvom negativnom okruženju loš je za naše psihičko, a onda i fizičko zdravlje i ne donosi nam ništa dobro. Posebno ako za vas vrijede i prve dvije točke koje smo naveli.

Posao koji radite čini vam se besmislen

Ako svakog dana pokušavate izdržati tih osam sati radeći nešto što vam se čini besmislenim i u što uopće ne vjerujete, taj posao nije za vas. Prije nego što odustanete probajte navesti sve prednosti i nedostatke ovog posla i pokušajte se zainteresirati za ono što radite, a ako u tome ne uspijete razmislite o promjeni posla. Ako vas ne zanima ono što radite, onda taj posao ni ne možete obavljati dobro.

Otvorila su vam se neka nova vrata

Ako već imate novu mogućnost na vidiku onda će napustiti stari posao biti još jednostavnije. Naravno, prije odlaska dobro “odvagnite” zašto odlazite i što će na novom poslu biti bolje i zašto, ali i što bi moglo biti gore. Tako ćete biti sigurni da ste donijeli pravu odluku.

Piše: N.B.
Foto: rawpixel.com on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Liu Jo komadi za razigrani zimski look

Trendseterice ove će sezone inspiraciju potražiti u Liu Jo kolekciji

Irina Shayk for Bally.

20 poklona koji će oduševiti sve ljubitelje tehnologije

Ako razmišljate o novom mobitelu, slušalicama ili instant fotoaparatu na pravom ste mjestu!

Fracomina ekskluzivno predstavlja „Superior sport couture“ kolekciju

Fracomina chic sportski outfiti u kojima ste spremne na sve izazove

Iznenadite muškarce s ovih 20 genijalnih poklona

S ovim poklonima doista ne možete pogriješiti

▲ Povratak na vrh