Pet znakova da je vrijeme za dati otkaz

14.04.2018.

Iako sama pomisao na otkaz u situaciji u kojoj živimo u Hrvatskoj stvara nelagodu, ponekad je upravo to ono što trebamo učiniti da bismo mogli napredovati i kretati se naprijed u svojoj karijeri

Uzbuđenje koje donosi novi posao i učenje novih stvari je nešto neopisivo što nas obogaćuje kako u karijeri tako u životu općenito. No, istovremeno je vrlo teško napustiti sigurnost i stabilnost sadašnjeg posla iako to možda znači nemogućnost napredovanja i manju plaću.

Ipak, otkaz može biti baš ono što trebamo da bismo mogli krenuti naprijed, napredovati u karijeri i otvoriti nove puteve prema boljem razvoju samog sebe. Zato vam u nastavku donosimo pet znakova koji će vam pomoći da odlučite je li došlo vrijeme da napokon date otkaz.

Prerasli ste svoju ulogu

Obično najbrže prerastemo one uloge koje smo dobili odmah nakon studija jer dok smo mladi brzo učimo i napredujemo. Prije nego li se odlučite na odlazak s takvog posla, tražite feedback od poslodavca i pitajte ga o mogućnostima napredovanja unutar tvrtke.

Ne vidite svoju budućnost u tvrtki za koju radite

Ako za vas nema prostora za napredovanje, a prerasli ste svoju ulogu i nemate više što za naučiti, možda je vrijeme da napustite svoju poziciju.

Osjećate se nelagodno

Ako pazite na svaku riječ koju izgovarate jer brinete kako će kolege i nadređeni to interpretirati, niste razvili odnos ni s kim na poslu i imate grč u želucu svaki dan prije dolaska na radno mjesto, odmah razmislite o promjeni posla. Rad u takvom negativnom okruženju loš je za naše psihičko, a onda i fizičko zdravlje i ne donosi nam ništa dobro. Posebno ako za vas vrijede i prve dvije točke koje smo naveli.

Posao koji radite čini vam se besmislen

Ako svakog dana pokušavate izdržati tih osam sati radeći nešto što vam se čini besmislenim i u što uopće ne vjerujete, taj posao nije za vas. Prije nego što odustanete probajte navesti sve prednosti i nedostatke ovog posla i pokušajte se zainteresirati za ono što radite, a ako u tome ne uspijete razmislite o promjeni posla. Ako vas ne zanima ono što radite, onda taj posao ni ne možete obavljati dobro.

Otvorila su vam se neka nova vrata

Ako već imate novu mogućnost na vidiku onda će napustiti stari posao biti još jednostavnije. Naravno, prije odlaska dobro “odvagnite” zašto odlazite i što će na novom poslu biti bolje i zašto, ali i što bi moglo biti gore. Tako ćete biti sigurni da ste donijeli pravu odluku.

Piše: N.B.
Foto: rawpixel.com on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stigao je prvi trailer novog filma Quentina Tarantina koji jedva čekamo pogledati!

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie u režiji Quentina Tarantina recept su za uspjeh

Pet filmova koji će nas barem nakratko vratiti u djetinjstvo

Donosimo vam najuzbudljive animirane i live-action filmove koji ove godine stižu u kina

Uzbudljive serije zbog kojih jedva čekamo ljeto

Ovoga ljeta ne odvajamo se od ekrana!

Povodom Dana Žena prisjetili smo se 20 trenutaka koji su obilježili karijeru Lady Gage

Pjevačica i glumica koja nas već više od 10 godina ne prestaje inspirirati

Kako održavati cipele od brušene kože?

Savjeti za odražavanje osjetljivog materijala koji obožavamo

▲ Povratak na vrh