Preporuka: monografija Caroline Herrere

20.12.2016.

Carolina Herrera, legenda njujorške modne scene, ove godine obilježava impresivnih 35 godina svoje modne kuće

Na pijedestalu dugovječnih modnih velikana koji vizijom i neumornim radom desetljećima prkose konkurenciji i uvijek novim klincima, tamo gdje se redovito kuju Lagerfeld, Armani ili Ralph Lauren, s punim pravom svrstava se i Carolina Herrera, legenda njujorške modne scene koja ove godine obilježava impresivnih 35 godina svoje modne kuće.

Baš kao i spomenuti kolege, Herrera s godinama ne posustaje, već upravo suprotno, uvijek iznova oduševljava revizijom svoje estetike i predstavljanjem dobro poznatih elemenata u nekom novom obliku.

 

Carolina Herrera

 

Njene bajkovite toalete već godinama vladaju crvenim tepisima diljem svijeta i prvi su izbor brojnih poznatih dama. Od Jackie Kennedy i Michelle Obame, do holivudskih zvijezda i društvene kreme, Herrerina bezvremenost, glamur i romantika su nepogrešiva kombinacija kojoj malo koja žena može odoljeti. Zbog toga je danas s pravom nazivaju prvom damom elegancije koja nikad nije popuštala trendovima, već je predano stvarala svoju modnu priču inspiriranu ženstvenošću i luksuzom.

Herrera karijeru može zahvaliti Diani Vreeland koja ju je proročki potaknula da 1981. pokrene vlastitu modnu kuću, prepoznavši u njoj nepogrešiv ukus i potencijal.

Danas, tri i pol desetljeća kasnije, Herrera je svoju dugu i uspješnu karijeru pokušala sumirati u prekrasnoj monografiji u izdanju Rizzolija. Tekst je povjeren J.J. Martinu koji je u knjigu uključio brojne citate i komentare Herrerinih kolega i prijatelja, a čitatelje će oduševiti backstage snimke s revija, kao i nostalgične arhivske snimke Herrerinih prvih kolekcija. Preporučamo!

Maja Karnik
Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

TravELLE Guide: Lisabon kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Lisabonu?

Mentalno se opustite i pokrenite vitalnu energiju tijela na Sensa Yoga & Vitality Retreatu na Ižu

Još su samo dva tjedna do Sensa Yoga & Vitality Retreata koji će se održati u hotelu Korinjak na otoku Ižu od 31. svibnja do 2. lipnja 2019. Voditeljica retreata Senka Ljubić, učiteljica joge i dugogodišnja suradnica Sense, pripremila vam je zanimljiv program. Proučite ga i požurite s prijavama...

ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i zabave smiješe od 17. do 24. svibnja?

▲ Povratak na vrh