Preporuka: monografija Caroline Herrere

20.12.2016.

Carolina Herrera, legenda njujorške modne scene, ove godine obilježava impresivnih 35 godina svoje modne kuće

Na pijedestalu dugovječnih modnih velikana koji vizijom i neumornim radom desetljećima prkose konkurenciji i uvijek novim klincima, tamo gdje se redovito kuju Lagerfeld, Armani ili Ralph Lauren, s punim pravom svrstava se i Carolina Herrera, legenda njujorške modne scene koja ove godine obilježava impresivnih 35 godina svoje modne kuće.

Baš kao i spomenuti kolege, Herrera s godinama ne posustaje, već upravo suprotno, uvijek iznova oduševljava revizijom svoje estetike i predstavljanjem dobro poznatih elemenata u nekom novom obliku.

 

Carolina Herrera

 

Njene bajkovite toalete već godinama vladaju crvenim tepisima diljem svijeta i prvi su izbor brojnih poznatih dama. Od Jackie Kennedy i Michelle Obame, do holivudskih zvijezda i društvene kreme, Herrerina bezvremenost, glamur i romantika su nepogrešiva kombinacija kojoj malo koja žena može odoljeti. Zbog toga je danas s pravom nazivaju prvom damom elegancije koja nikad nije popuštala trendovima, već je predano stvarala svoju modnu priču inspiriranu ženstvenošću i luksuzom.

Herrera karijeru može zahvaliti Diani Vreeland koja ju je proročki potaknula da 1981. pokrene vlastitu modnu kuću, prepoznavši u njoj nepogrešiv ukus i potencijal.

Danas, tri i pol desetljeća kasnije, Herrera je svoju dugu i uspješnu karijeru pokušala sumirati u prekrasnoj monografiji u izdanju Rizzolija. Tekst je povjeren J.J. Martinu koji je u knjigu uključio brojne citate i komentare Herrerinih kolega i prijatelja, a čitatelje će oduševiti backstage snimke s revija, kao i nostalgične arhivske snimke Herrerinih prvih kolekcija. Preporučamo!

Maja Karnik
Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Dana Budisavljević porazgovarala je s nama o novom filmskom uspjehu

Mirjana Brabec razgovarala je s nagrađivanom redateljicom

Koji je vaš modni alter ego?

Ljeto donosi novi modni đir

Elle & Borboleta: potražite ekskluzivan ljetni paket s Borboleta narukvicom

Ne propustite ekskluzivan ljetni paket časopisa Elle s narukvicom by Borboleta! Odaberite između dva modela: 'klasičnu kombinaciju' - prepoznatljiv leptir u crvenoj boji na crnom koncu ili ljetnu verziju - leptir u nježno ružičastoj boji na koncu boje mente! Jedinstveno izdanje EllexBorboleta paketa s narukvicom po cijeni od 59,90 kuna potražite na svim kioscima od 20. srpnja! I požurite jer količine su ograničene

Upoznajte Nikicu Jurkovića

Umjetnik čiji izričaj odražava energiju modnog brenda

▲ Povratak na vrh