Preporuka: monografija Caroline Herrere

20.12.2016.

Carolina Herrera, legenda njujorške modne scene, ove godine obilježava impresivnih 35 godina svoje modne kuće

Na pijedestalu dugovječnih modnih velikana koji vizijom i neumornim radom desetljećima prkose konkurenciji i uvijek novim klincima, tamo gdje se redovito kuju Lagerfeld, Armani ili Ralph Lauren, s punim pravom svrstava se i Carolina Herrera, legenda njujorške modne scene koja ove godine obilježava impresivnih 35 godina svoje modne kuće.

Baš kao i spomenuti kolege, Herrera s godinama ne posustaje, već upravo suprotno, uvijek iznova oduševljava revizijom svoje estetike i predstavljanjem dobro poznatih elemenata u nekom novom obliku.

 

Carolina Herrera

 

Njene bajkovite toalete već godinama vladaju crvenim tepisima diljem svijeta i prvi su izbor brojnih poznatih dama. Od Jackie Kennedy i Michelle Obame, do holivudskih zvijezda i društvene kreme, Herrerina bezvremenost, glamur i romantika su nepogrešiva kombinacija kojoj malo koja žena može odoljeti. Zbog toga je danas s pravom nazivaju prvom damom elegancije koja nikad nije popuštala trendovima, već je predano stvarala svoju modnu priču inspiriranu ženstvenošću i luksuzom.

Herrera karijeru može zahvaliti Diani Vreeland koja ju je proročki potaknula da 1981. pokrene vlastitu modnu kuću, prepoznavši u njoj nepogrešiv ukus i potencijal.

Danas, tri i pol desetljeća kasnije, Herrera je svoju dugu i uspješnu karijeru pokušala sumirati u prekrasnoj monografiji u izdanju Rizzolija. Tekst je povjeren J.J. Martinu koji je u knjigu uključio brojne citate i komentare Herrerinih kolega i prijatelja, a čitatelje će oduševiti backstage snimke s revija, kao i nostalgične arhivske snimke Herrerinih prvih kolekcija. Preporučamo!

Maja Karnik
Fotografije: press

Pročitajte i...

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

Andrea Bocelli

Iz praznog milanskog Duoma u nedjelju će se oriti glas Andree Bocellija

Koncert ćete uživo moći slušati na Bocellijevu YouTube kanalu

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Otkrili smo skriveni talent Caro Daur!

Ostajemo u kući i vježbamo uz workout videe na njezinom YouTube kanalu!

▲ Povratak na vrh