Prijedlog za vikend: kremasta čokoladna fantazija

24.02.2017.

Vikend je tu kako biste ga maksimalno iskoristili za hedonizam

Ganache (ganaš) krema ljubiteljima čokolade predstavlja ultimativni užitak za sva nepca!

Ova slatka krema toliko je jednostavna za napraviti (potrebna su samo dva sastojka), a može se koristiti na više načina: kao glazura, čokoladna krema, čokoladni umak, punjenje za praline ili čokoladne tartufe, a možete je začiniti kavom, cimetom ili metvicom te koristiti kao nadjev za pečene kore za tortu, kako bi se dobila instant čokoladna torta.

 

 

RECEPT
250 g tvrde čokolade
250 ml punomasnog vrhnja

Nasjeckajte sitno čokoladu oštrim nožem; što su manji komadići, to će se brže i jednolikije čokolada rastopiti. Stavite nasjeckanu čokoladu u vatrostalnu zdjelu.

U loncu zakuhajte vrhnje. Prelijte kipuće vrhnje preko čokolade i stalno miješajte dok smjesa ne bude glatka i dobro promiješana. Hladite je u hladnjaku samo dok se ne stvrdne i ne ohladi, oko jedan sat.

Tucite ganache električnim mikserom dok mu se volumen ne udvostruči, oko 10 minuta.

Kad se ohladi, držite ga u hladnjaku dok vam ne zatreba.

Ekstra savjet: ganache se može napraviti i tjedan dana unaprijed ako se drži poklopljen u hladnjaku. Prije miksanja lagano ga zagrijte.

 

N. P.

Fotografije Profimedia

Pročitajte i...

Filmska putovanja: filmovi u kojima je grad jedan od glavnih likova 

Kad već ne možemo putovati, ovi nas filmovi vode na neke od najljepših svjetskih destinacija

Bella Hadid i Chiara Ferragni otkrile su Tik Tok

Fashionistice su u izolaciji otkrile Tik Tok

Pogledajte naš izbor najzabavnijih videa koje su kreirale cure iz modnog svijeta

Kino Europa je ponovo s nama!

Na 95. rođendan kina predstavljena je nova platforma

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

▲ Povratak na vrh