Proizvodi koji su zauvijek promijenili beauty navike

12.09.2018.

Proizvodi bez kojih bismo izgledali posve drugačije

Mjerila ljepote kao i sve uz njih povezano prirodno su evoluirali kroz vrijeme. Novi trendovi i način na koji treba izgledati se mijenja iz sezone u sezonu. Ipak, neki proizvodi su zauvijek promijenili način na koji se njegujemo i šminkamo te postavili nove standarde. Velik dio njih sigurno i danas koristite.

Eyliner

Još su se stari Egipćani u želji da naglase svoj odvažan karakter šminkali na način da su povlačili crnu crtu na gornjem kapku. Legendarni cat-eye look teško bi se mogao zamisliti bez onoga što danas nazivamo eyelinerom, odnosno tušem za oči. Dakle, trend koji seže 12 tisuća godina unatrag se 1920-ih nametnuo kao moda kakvu danas poznajemo, a eylinere u svim bojama i danas rado koristimo.

Crveni ruž

Highlighter
Posvjetljivanje lice uz pomoć svjetlucavih čestica koje mu daju radijantan izgled je novi trend, no konturiranje kao takvo također seže daleko u prošlost. Još u 16. stoljeću su britanski glumci koristili kredu kako bi posvijetlili lice jer su željeli da publika bolje vidi njihovu facijalnu ekspresiju.
 Umjetne trepavice
Ima nešto čarobno u tome što izgledu učini par umjetnih trepavica. Taj sanjivi,  zavodnički pogled, odnosno umjetne trepavice,  patentirala je 1911. godine Anna Taylor, a tadašnji oblik se i danas koristi.
Sušilo za kosu 

Način na koji danas oblikujemo svoje frizure bi bio nezamisliv bez fena za kosu. Prvu verziju sušila za kosu je osmislio 1888. godine francuski frizer i inovator Alexandre-Ferdinand Godefroy.

Lakovi za nokte

Svi žele imati lijepo uređene nokte. Iako se tragovi nail arta mogu pronaći u davnim vremenima, glossy manikura kakvu danas koristimo je nastala 1920-ih. Za tu svrhu koristila se boja za automobile koja se prilagodila noktima, a 30-ih su holivudske dive popularizirale “moon manicure”.

Piše: V.S.

Foto: productshots/@/simonajanek

Preporučujemo

Pročitajte i...

Francuski beauty chic za nadolazeću party sezonu

Francuska chic djevojka Violette diktira beauty trendove za Estée Lauder te donosi novu make up kolekciju i mnoštvo zanimljivih ideja

Najbolji beauty pokloni koje ove jeseni možete naći na tržištu

Beauty pokloni koji će razveseliti i najizbirljivije

20 najboljih maskara svih vremena

Rješenja za savršene trepavice

Dodaci prehrani koje treba uzimati za zdravu i sjajnu kosu

Deficit hranjivih tvari u organizmu se može reflektirati na izgled kose

▲ Povratak na vrh