Proizvodi koji su zauvijek promijenili beauty navike

12.09.2018.

Proizvodi bez kojih bismo izgledali posve drugačije

Mjerila ljepote kao i sve uz njih povezano prirodno su evoluirali kroz vrijeme. Novi trendovi i način na koji treba izgledati se mijenja iz sezone u sezonu. Ipak, neki proizvodi su zauvijek promijenili način na koji se njegujemo i šminkamo te postavili nove standarde. Velik dio njih sigurno i danas koristite.

Eyliner

Još su se stari Egipćani u želji da naglase svoj odvažan karakter šminkali na način da su povlačili crnu crtu na gornjem kapku. Legendarni cat-eye look teško bi se mogao zamisliti bez onoga što danas nazivamo eyelinerom, odnosno tušem za oči. Dakle, trend koji seže 12 tisuća godina unatrag se 1920-ih nametnuo kao moda kakvu danas poznajemo, a eylinere u svim bojama i danas rado koristimo.

Crveni ruž

Highlighter
Posvjetljivanje lice uz pomoć svjetlucavih čestica koje mu daju radijantan izgled je novi trend, no konturiranje kao takvo također seže daleko u prošlost. Još u 16. stoljeću su britanski glumci koristili kredu kako bi posvijetlili lice jer su željeli da publika bolje vidi njihovu facijalnu ekspresiju.
 Umjetne trepavice
Ima nešto čarobno u tome što izgledu učini par umjetnih trepavica. Taj sanjivi,  zavodnički pogled, odnosno umjetne trepavice,  patentirala je 1911. godine Anna Taylor, a tadašnji oblik se i danas koristi.
Sušilo za kosu 

Način na koji danas oblikujemo svoje frizure bi bio nezamisliv bez fena za kosu. Prvu verziju sušila za kosu je osmislio 1888. godine francuski frizer i inovator Alexandre-Ferdinand Godefroy.

Lakovi za nokte

Svi žele imati lijepo uređene nokte. Iako se tragovi nail arta mogu pronaći u davnim vremenima, glossy manikura kakvu danas koristimo je nastala 1920-ih. Za tu svrhu koristila se boja za automobile koja se prilagodila noktima, a 30-ih su holivudske dive popularizirale “moon manicure”.

Piše: V.S.

Foto: productshots/@/simonajanek

Preporučujemo

Pročitajte i...

Zdrava i glamurozna kosa njegovana prirodnim proizvodima

Repigmentacijski regenerator za izrazitiju boju

20 noviteta iz svijeta ljepote koje jedva čekamo isprobati

Što su nam za ovo proljeće pripremili naši omiljeni beauty brendovi?

Odgovori na 10 najtraženijih beauty pitanja koje smo u 2018. postavljali Googleu

Beauty trendovi za koje smo pomoć najviše tražili na internetu

Vrhunski serumi za kosu za koje vjerojatno nikada niste čuli

Najbolji proizvodi prema ocjenama korisnika Amazona

12 najboljih mineralnih pudera za lice

Kozmetika za prirodan no make up izgled

▲ Povratak na vrh