Izašao je proljetni broj Story Gourmeta!

Novi broj magazina Story Gourmet
26.03.2020.

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua i recepata u kojima vlada nova snaga – kako novih proljetnih namirnica tako i novih kuharskih imena, ideja i svijetlih primjera ljudi koji pokreću nove valove gastronomske evolucije u Hrvatskoj i šire.

Među prvima smo imali privilegiju zaviriti u zagrebački restoran Mano, a naš chef Gregorio Mannucci je od talentiranog 27-godišnjeg chefa Matije Bogdana doznao zašto se vratio iz londonskog Ledburryja i čime će uzdrmati zagrebačku gastronomsku scenu. Chef Josean Alija, za čiju je kuhinju legendarni chef Paul Bocuse rekao da je jedna od najboljih s kojima se susreo u životu, u intervjuu našem chefu Anti Udovičiću otkriva da je iznimno fokusiran na svoj identitet, ali i svjestan da je ono što on sada radi avangarda te da voli preuzimati rizik. Uoči dugo očekivanog otvorenja, chef Bernard Korak premijerno nam je spremio jela iz svog novog restorana, te nam opisao svoju viziju i filozofiju kuhinje koja se bazira na lokalnim okusima.

Zlatko Gall istražio je splitsku tradicionalnu kuhinju i njene moderne dekonstrukcije, chef Marin Rendić otkriva svoj proljetni meni, a naš chef Ivan Pažanin dimljenog pivca. Novi  broj donosi i praktični vodič za branje šparoga te  autorske recepte chefova StoryGourmet tima sa šparogama, graškom, jajima i janjetinom. Otkrivamo i sve blagodati potočarke, a glumica Marijana Mikulić spremilanam je svoj omiljeni proljetni meni.

Slastičarka Tea Mamut pripremila je sjajne kolače bez glutena, intervjuirala je kolegicu Žakline Troskot koja slavi deset godina slastičarnice Amelie, a Ljupka Gojić svog pastry chefa Jurja Klepića. Posjetili smo vinariju Voštinić Klasnić, a prije pandemije bili na Madeiri te u putopisu donosimo klasične portugalske delicije.

 

 

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Story live koncert - Sandi Cenov

Pratite uživo iz udobnosti vlastitog doma

Stigao je novi broj Men's Healtha

NOVI BROJ NAJBOLJE GRAĐENOG ČASOPISA ZA MUŠKARCE OD 27. TRAVNJA NA SVIM KIOSCIMA! 

Story je uz svoje čitatelje

Izašao je novi broj Story magazina

▲ Povratak na vrh