Recept za odličnu Starbucksovu kavu s okusom bundeve

07.10.2017.

Neodoljiva kombinacija kave, mlijeka i sirupa od bundeve oduševit će sve kavoljupce na prvi gutljaj

Kavu s okusom bundeve, odnosno Pumpkin Spice Latte, proslavio je američki lanac kafića Starbucks, a ovaj topli sezonski napitak pojavljivanjem u kafićima označava pravi početak jeseni – barem u Sjedinjenim Američkim Državama. No, kako nama popularni Starbucks još uvijek nije blizu, donosimo vam recept za ovaj ukusni napitak koji možete napraviti kod kuće.

Sastojci

1 žlica sirupa od bundeve (pripemite ga sami tako da ukuhate pire od bundeve s malo vode, šećera, cimeta i muškatnog oraščića)

1 žličica sirupa od vanilije (pripremite ga sami tako da sjemenke iz mahune vanilije ukuhate s vodom i šećerom)

1 šalica mlijeka

1 šalica kave

šlag za ukras

Mješavina začina: cimet, zvjezdasti anis, muškatni oraščić, đumbir i klinčić

Priprema

U zdjelu ili posudu s poklopcem dodajte mlijeko, sirup od bundeve i sirup od vanilije. Zatvorite posudu i dobro protresite dok se mlijeko ne zapjeni. Maknite poklopac i stavite napitak u mikrovalnu pećnicu na minutu do dvije. Vruće mlijeko potom ulijte u kavu i na vrh stavite šlag koji ćete na kraju začiniti mješavinom začina.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pripremite svoj mirisni kućni piling od kave

Iskoristite talog turske kave i pripremite mirišljavi piling za vašu kožu

Može li nam kava produžiti život?

Novo istraživanje tvrdi da može!

Ledena kava na štapiću za savršen početak ljetnog jutra

Zašto kavu ovog ljeta ne biste konzumirali u drugačijem obliku?

Što kažete na jedan veganski sladoled od jagode koji možete pripremiti sami?

Velike vrućine nam tek stižu, a domaći sladoled je savršen način za osvježenje

5 pozitivnih učinaka kofeina

Svakodevno slušamo zašto bismo ga trebali izbaciti iz svakodnevice, a mi smo otkrili da kofein ipak ima i nekoliko pozitivnih strana

Zašto ne biste isprobali kavu s mentom?

Donosimo vam recept za neobičnu osvježavajuću kavu koju ćete obožavati

▲ Povratak na vrh