Savršen odmor u Istri

12.05.2016.

Povlačenje na jogu u pitoresknu županiju, pod vodstvom Snježane Nine Vukas održat će se od 4. do 11. lipnja

Joga povlačenje je vrlo raširen oblik odmora u svijetu, a posljednjih godina uživa sve veću popularnost i među hrvatskim jogijima, ljubiteljima wellnessa te svima onima koji teže takvoj vrsti odmora. Joga povlačenja najčešće se održavaju na mirnim mjestima, u prirodi i daleko od svakodnevnog okruženja.

 

Istra Yoga Retreat

 

Služe kao odmor za tijelo, um i dušu te kao prilika za detoksikaciju, punjenje baterija, introspekciju i povratak sebi. Snježana Nina Vukas, joga učiteljice i voditeljice zagrebačkog Sangha Yoga Centra, koji ove godine slavi 10 godina postojanja, već godinama vodi programe joga povlačenja u Hrvatskoj i svijetu.

Sljedeće joga povlačenje pod njezinim vodstvom održat će se od 4. do 11. lipnja 2016. godine, na restauriranom posjedu iz 17. stoljeća okruženom zelenilom.

 

Istra

 

Paket joga povlačenja u Istri uključuje  smještaj, sve obroke, dva joga sata dnevno te dva izleta. Grupa međunarodnih polaznika boravit će u kući s bazenom, saunom te unutarnjim i vanjskim prostorom za vježbanje joge. Zdrave, lagane i vegetarijanske obroke pripremat će Maja Kefeček Basta, autorica nekolicine kuharica i voditeljica kulinarskih radionica i tečajeva.

Joga će se vježbati dva puta dnevno, ujutro u intenzivnijem tempu, dok će popodnevni satovi biti posvećeni laganijim vježbama ili pak pranayami (vježbe disanja) i meditaciji. Tijekom tjedna organizirano je nekoliko grupnih izleta koji su uključeni u cijenu, dok se ostatak slobodnog vremena provodi uz bazen i u sauni ili na stučnim tretmanima poput Thai yoga masaže, klasične masaže, akupresure, abdomenalne masaže i biorezonance.

 

 

Prije osnivanja Sanghe, Snježana je godinama pohađala edukacije kod najpoznatijih svjetskih stručnjaka, ponajviše u Londonu, Sjedinjenim državama i Indiji. Prije povratka u Zagreb, Snježana je podučavala jogu u Miamiju na Floridi gdje je dobila prvu od nekoliko internacionalno priznatih diploma i time postala prva certificirana učiteljica dinamičnih sustava u Hrvatskoj. Danas se Snježanino ime sve češće nalazi na popisu gostujućih učitelja u poznatim joga studijima od Milana preko Istanbula do Moskve, a nerijetko vodi i programe joga povlačenja (yoga retreats) u Hrvatskoj i inozemstvu (Istra, Hvar, Kanarsko otočje, Indija, Bali).

Također, osim Sangha centra vodi i Sangha školu za učitelje joge koja je priznata od strane Yoga Alliancea – najvećeg svjetskog joga udruženja. Uz to, osmislila je i razvila svoju Vinyasa joga metodu, izdala dva hrvatska Vinyasa flow DVD-a te trenutno priprema knjigu.

Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Istra dobiva novu luksuznu plažu

Luksuzni hotel s pet zvjezdica u Istri, Kempinski Hotel Adriatic, najavljuje novi uzbudljiv redizajn plaže

New York Times ponovno piše o ljepotama Hrvatske

Renomirani dnevni list New York Times na popis 52 mjesta koja se trebaju posjetiti tijekom 2017. godine uvrstio je Dubrovnik i Istru

Kulturni doživljaj bajkovite Istre

Koje lokaciji obići ovog ljeta, posebice ako obožavate najveći hrvatski poluotok?

Terra Magica

Autohtona Casa Parenzana otvara pogled na Grožnjan i krije svijet u malom

12 dokumentaraca o hrani koji će promijeniti vašu percepciju zdrave prehrane

Donosimo vam 12 odličnih naslova koji se bave hranom iz drugačije perspektive

Tko sve reciklira saznali smo na Story Green danu

Časopis Story okupio je brojna poznata lica na subotnjem događanju Story Green dan u zagrebačkom parku Zrinjevac i proslavio Dan planeta Zemlje, a na događanju je svoju modnu kolekciju Recikled predstavio osebujni dizajner Igor Galaš

▲ Povratak na vrh