Savršen odmor u Istri

12.05.2016.

Povlačenje na jogu u pitoresknu županiju, pod vodstvom Snježane Nine Vukas održat će se od 4. do 11. lipnja

Joga povlačenje je vrlo raširen oblik odmora u svijetu, a posljednjih godina uživa sve veću popularnost i među hrvatskim jogijima, ljubiteljima wellnessa te svima onima koji teže takvoj vrsti odmora. Joga povlačenja najčešće se održavaju na mirnim mjestima, u prirodi i daleko od svakodnevnog okruženja.

 

Istra Yoga Retreat

 

Služe kao odmor za tijelo, um i dušu te kao prilika za detoksikaciju, punjenje baterija, introspekciju i povratak sebi. Snježana Nina Vukas, joga učiteljice i voditeljice zagrebačkog Sangha Yoga Centra, koji ove godine slavi 10 godina postojanja, već godinama vodi programe joga povlačenja u Hrvatskoj i svijetu.

Sljedeće joga povlačenje pod njezinim vodstvom održat će se od 4. do 11. lipnja 2016. godine, na restauriranom posjedu iz 17. stoljeća okruženom zelenilom.

 

Istra

 

Paket joga povlačenja u Istri uključuje  smještaj, sve obroke, dva joga sata dnevno te dva izleta. Grupa međunarodnih polaznika boravit će u kući s bazenom, saunom te unutarnjim i vanjskim prostorom za vježbanje joge. Zdrave, lagane i vegetarijanske obroke pripremat će Maja Kefeček Basta, autorica nekolicine kuharica i voditeljica kulinarskih radionica i tečajeva.

Joga će se vježbati dva puta dnevno, ujutro u intenzivnijem tempu, dok će popodnevni satovi biti posvećeni laganijim vježbama ili pak pranayami (vježbe disanja) i meditaciji. Tijekom tjedna organizirano je nekoliko grupnih izleta koji su uključeni u cijenu, dok se ostatak slobodnog vremena provodi uz bazen i u sauni ili na stučnim tretmanima poput Thai yoga masaže, klasične masaže, akupresure, abdomenalne masaže i biorezonance.

 

 

Prije osnivanja Sanghe, Snježana je godinama pohađala edukacije kod najpoznatijih svjetskih stručnjaka, ponajviše u Londonu, Sjedinjenim državama i Indiji. Prije povratka u Zagreb, Snježana je podučavala jogu u Miamiju na Floridi gdje je dobila prvu od nekoliko internacionalno priznatih diploma i time postala prva certificirana učiteljica dinamičnih sustava u Hrvatskoj. Danas se Snježanino ime sve češće nalazi na popisu gostujućih učitelja u poznatim joga studijima od Milana preko Istanbula do Moskve, a nerijetko vodi i programe joga povlačenja (yoga retreats) u Hrvatskoj i inozemstvu (Istra, Hvar, Kanarsko otočje, Indija, Bali).

Također, osim Sangha centra vodi i Sangha školu za učitelje joge koja je priznata od strane Yoga Alliancea – najvećeg svjetskog joga udruženja. Uz to, osmislila je i razvila svoju Vinyasa joga metodu, izdala dva hrvatska Vinyasa flow DVD-a te trenutno priprema knjigu.

Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Istra dobiva novu luksuznu plažu

Luksuzni hotel s pet zvjezdica u Istri, Kempinski Hotel Adriatic, najavljuje novi uzbudljiv redizajn plaže

New York Times ponovno piše o ljepotama Hrvatske

Renomirani dnevni list New York Times na popis 52 mjesta koja se trebaju posjetiti tijekom 2017. godine uvrstio je Dubrovnik i Istru

Kulturni doživljaj bajkovite Istre

Koje lokaciji obići ovog ljeta, posebice ako obožavate najveći hrvatski poluotok?

Terra Magica

Autohtona Casa Parenzana otvara pogled na Grožnjan i krije svijet u malom

Stigao je prvi trailer novog filma Quentina Tarantina koji jedva čekamo pogledati!

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie u režiji Quentina Tarantina recept su za uspjeh

▲ Povratak na vrh