Sedam genijalnih serija koje su prije prikazivanja umalo otkazane

16.04.2018.

Na jednom smo mjestu okupili drage nam serije koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Radi se o serijama koje su vam zasigurno poznate i koje ste vjerojatno gledali i više nego jednom. To su kultne serije koje su takve postale s vremenom jer su na samim početcima autori i publika u njih itekako sumnjali. Otkrije o kojim se serijama radi:

Big Bang Theory

U originalnom pilotu nisu se pojavili poznati glumci iz serije Kaley Cuoco, Howard Wolowitz i Rajesh Koothrappali te je CBS odmah otkazao seriju. Ipak, tvorcima su odlučili dati drugu šansu s drugom glumačkom ekipom što se pokazalo uspješnim, a spomenuti glumci danas zarađuju milijun dolara po epizodi serije.

Breaking Bad

Ovu su hvaljenu seriju odbile televizijske kuće FX, TNT i HBO. Nikome se nije svidjela tematika te su olako odbili ideju koju je zatim prihvatila kuća AMC. To im se itekako isplatilo jer su stvorili jednu od najhvaljenijih serija ikad snimljenih koja dijeli prvo mjesto sa serijama Game of Thrones i Band of Brothers na IMDB-ovoj listi najboljih serija.

Buffy The Vampire Slayer

“Buffy The Vampire Slayer” je isprva trebao biti film, no redatelj Joss Whedon je odustao od tog koncepta i raspisao svoju ideju u obliku serije koju je zatim ponudio Foxu i NBC-ju. Oni su je odbili, no prihvatio ju je WB Television Network te je Buffy uskoro postala jedan od najprepoznatljivijih likova iz TV serija, a Whedon je postao redatelj prvih dvaju filmova o Avengersima.

Friends

Omiljenu seriju iz devedesetih odbila je testna publika kojoj se likovi tijekom gledanja pilota nimalo nisu svidjeli. Na NBC-u su tada donijeli ispravnu odluku i odlučili ipak snimiti seriju s manjim budžetom i to se pokazalo kao sjajna odluka. “Prijatelji” su jedna od najgledanijih serija u povijesti, a aktualni su i danas pa primjerice Netflix od veljače u ponudi ima sve sezone dostupne za gledanje.

Sopranos

Sopranosi su prvo ponuđeni CBS-u, no u to se vrijeme serija činila vrlo nasilnom i teškom za gledanje. Autor serije David Chase tada je scenarij ponudio HBO-u koji još nije bio toliko uspješan, ali je odmah prihvatio ponudu i stvorio jednu od najhvaljnijih serija koja iza sebe ima pet Zlatnih globusa.

Stranger Things

Za činjenicu da je serija “Stranger Things” umalo otkazana već ste vjeroajtno čuli. Braća Duffer napisali su scenarij koji je odbilo gotovo 20 TV kuća jer su smatrale da odraslu publiku neće zanimati dogodovštine klinaca usred Indiane. Ipak, brzorastući div Netflix je prepoznao potencijal ove serije i stvorio jednu od najboljih serija u posljednje dvije godine.

The Walking Dead

Serija The Walking Dead emitira se već gotovo osam godina, a manje je poznato da je snimljena prema stripu Roberta Kirkmana i Tonyja Moorea. Prvi scenarij su odbili ABC, Fox, FX i TNT, dok su NBC i HBO pokazali interes uz uvjet da serija bude manje nasilna. Autori serije na to nisu pristali pa je seriju preuzeo AMC i tako stvorio drugu najgledaniju seriju danas.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Preporučujemo

Pročitajte i...

Tko je Jennifer Aniston naredio da izgubi 13 kilograma prije uloge u "Prijateljima"?

Detalji iz knjige "Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era"

Breaking Bad film dobio je svoj prvi trailer!

Obožavatelji serije napokon mogu odahnuti

Stigao je teaser za novu seriju s Jennifer Aniston i Reese Witherspoon!

Apsolutni dream team za novu dramsku humorističnu seriju

Pod okriljem noći: 5 mističnih serija koje morate pogledati

Od klasika 90-ih do tajanstvenih noviteta

▲ Povratak na vrh