Šest razloga zašto još niste dobili promaknuće

12.09.2017.

Svaka zaposlena osoba kojoj je stalo do karijere želi napredovati na poslu, stoga vam donosimo nekoliko korisnih savjeta pomoću kojih ćete prije dobiti promaknuće

Nema ništa gore od toga da radite neki posao dobro, a ne dobivate promaknuće koje mislite da zaslužujete. Također je frustrirajuće kad vaše suradnike nagrađuju dok vi još uvijek ne znate kako napredovati u svojoj karijeri. Ako želite više odgovornosti i želite promaknuće, ovo je šest stvari koje vam možda stoje na putu:

1. Radite samo ono što vam se kaže

Ako ste onaj tip zaposlenika koji cijeli život radi isti posao, onako kako im je rečeno i ne pokušavate ništa promijeniti, to je u redu ako nemate ambicije za promaknuće. No, ako želite napredovati, tada nije dovoljno samo biti vrijedan radnik koji odrađuje sva zaduženja, nego je potrebno i mnogo više.

2. Imate stav “to nije moj posao”

Dobro je izvršavati sve zadatke na vrijeme, ali ako ne radite ništa više od toga, ne možete očekivati promaknuće. Za svoj rad primate određenu plaću, a ako želite veću plaću (promaknuće) morate raditi više. Vrlo je jednostavno!

3. Ne ulažete vrijeme u učenje i unapređenje svojih vještina

Jedan od razloga zašto vam je teže dobiti promaknuće leži u tome da se možda dovoljno ne trudite. Potrudite se da postanete stručnjak za svoje područje. Istražujte, pohađajte edukacije i seminare, čitajte. Što više znate, prije ćete napredovati.

4. Čekate

Mogući razlog za izostanak promaknuća su ograničena financijska sredstva tvrtke. Na to ne možete utjecati u onoj mjeri kao na prethodne razloge, no s vremenom se i ta stavka može promijeniti. Na vama je da pažljivo promatrate stanje u tvrtki i kada vidite da se financije poboljšavaju, a vi imate uvjete za promaknuće, obratite se svojim nadređenima.  Pažljivo odabran trenutak može vam donijeti željeno promaknuće.

5. Niste još zaslužili promaknuće

Ako ne dobivate promaknuće, moguće je da ga još uvijek niste zaslužili. Možda brzo obavljate posao, ali kvaliteta je upitna ili osrednja. Ili vam se potkradu sitne greške koje treba naknadno ispravljati. Nemojte se uvrijediti ako vam netko ukaže na pogreške. Iskoristite to kao priliku za učenje i za povećanje svojih šansi za dobivanje promaknuća.

6. Niste tražili više

Ljudi ne čitaju misli, pa tako ni šefovi. Ako želite promaknuće, nema ničeg lošeg u pokazivanju takve ambicije. Morate se znati sami zauzeti za sebe i ne ustručavati se pitati za bolju poziciju u firmi, ako smatrate da ju zaista zaslužujete. Ponekad, nažalost, djela govore manje od riječi!

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

10 načina kako odlično provesti večer bez malih ekrana

Večeri u tjednu ne moraju biti rezervirane samo za izležavanje pred televizorom ili laptopom koji nas često ulijene i čine nezadovoljnima

Kako se prestati uspoređivati s drugima i uživati u životu?

Otkrijte savjete koji će vam pomoći da se prestanete uspoređivati s drugima i budete sretniji sami sa sobom

Šest koraka za uspješno smanjenje stresa

Priskočite sami sebi upomoć i uz naše savjete provedite još jedan dan bez stresa

10 jednostavnih stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali svoj život

Ovih deset malih navika pozitivno će utjecati na vaše raspoloženje, smanjit će vam stres i uljepšati svakodnevicu

Što odjenuti na nečije jesensko ili zimsko vjenčanje?

Donosimo vam nekoliko savjeta o tome kako se prikladno odjenuti za vjenčanja u hladnijim mjesecima kako biste izgledali elegantno i profinjeno dok su vani niske temperature

Pet stvari koje uspješne žene rade nakon posla

Slijedite rutine uspješnih žena kako biste odvojili privatni život od poslovnog i uživali u slobodnom vremenu

▲ Povratak na vrh