Smiješno i dirljivo: film “Amelie” dobit će neobičan nastavak

09.05.2019.

Voljena pariška mademoiselle

Jean-Pierre Jeunet, francuski redatelj i autor romantične komedije Amélie, čija je glavna junakinja je 2001. svojim neodoljivim karakterom i luckastima avanturama osvojila naša srca, objavio je planove za objavljivanje “lažnog” dokumentarca o snimanju njegovog kultnog filma. “To će biti samo glupost – nešto što će, nadam se, biti vrlo smiješno i neće puno koštati”, rekao je Jean-Pierre Genet na premijeri retrospektive njegova rada u Los Angelesu.

 

 

Redatelj je također otkrio kako mu se nudila mogućnost snimanja serijala i nastavka avantura Amélie, no kako je to odbio smatrajući kako je to jako loša ideja, jer bi se u tom slučaju moralo snimati s drugom glumicom i pronalaziti jefitnije varijante, budući da je u Parizu trenutno dosta skupo snimati i lijepe lokacije se teško nalaze zbog mnogobrojnih građevinskih radova.

 

 

Izrazio je i razočaranje time što mlađa publika danas filmove sve češće gleda preko ekrana svojim mobitela, umjetso u kino dvorani i rekao kako je njegova odluka uvijek bila snimati filmove koji će biti gledani na velikom platnu. Mi se svakako veselimo što ćemo priču o Amélie moći ponovno pogledati pa bilo to i u pseudodokumentarnom filmu.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Amelie/still

Preporučujemo

Pročitajte i...

ELLE Kalendar: gdje se opustiti i zabaviti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 16. do 23. kolovoza?

First Look: stigao trailer za Little Women i divan je!

Adaptacija klasika s potpisom Grete Gerwig savršeni je spoj poznatog i neočekivanog

Kultni film iz 90-ih "Znam što si radila prošlog ljeta" postaje serija

Tada su se upoznali Sarah Michelle Gellar i Freddie Prinze Jr.

▲ Povratak na vrh