Stigao je prvi stručni priručnik za modne fotografe

16.02.2018.

Modni fotografi su napokon dobili stručni priručnik, izdanje koje studentima fotografije i onima koji se fotografijom bave amaterski otkriva sve njene važne aspekte

Autor priručnika je Thomas Werner, trenutno zaposlen kao asistent na njujorškom Parsonsu i donedavni kreativni konzultant za Coach. “Modna fotografija puno govori o nama samima,” izjavio je prilikom predstavljanja udžbenika upravo na Parsonsu. “Moda se često odbacuje kao nešto trivijalno, pri čemu se zaboravlja njezin neminovan utjecaj na društvo i način na koji promatramo svijet oko sebe. Modna fotografija tu ima posebnu ulogu.”

Pod nazivom The Fashion Image: Planning and Producing Fashion Photographs and Films, krije se pregršt praktičnih savjeta koji će početnicima i profesionalnim fotografima pomoći u razvijanju vlastitog stila ili portfolia. Počevši od povijesti modne fotografije, Werner svojim čitateljima savjetuje kako okupiti kreativni tim, odabrati modele, razviti koncept snimanja i na kraju realizirati zamisao.

Knjiga uključuje radove mnogih velikih imena, od Richarda Avedona, Inez & Vinoodh, pa sve do Maria Sorrentija koji se Werneru pridružio na službenom predstavljanju. Okupljenim su studentima i ostalim zainteresiranima govorili o svojim počecima, pronalasku ravnoteže između umjetnosti i zahtjeva tržišta, ali i o novim trendovima u digitalnom okruženju. Dotaknuvši se sve izraženije digitalizacije, obojica su istaknula kako tiskani mediji imaju budućnosti.

“Razvoj online platformi je mladim fotografima pomogao da se istaknu i lakše pronađu posao. Ipak, tisak nije ugrožen te se kroz nove smjerove i okrenutost nišama ili neovisnim publikacijama može održati relevantnim.” Udžbenik je objavljen u izdanju kuće Bloomsbury Publishing i već je dostupan u online kanalima prodaje.

Piše: Maja Karnik
Foto: Getty / Bloomsbury

Pročitajte i...

Divna inicijativa iz kuće Alexander McQueen

Vjetar u leđa mladim talentima

Popularni high street brend oduševio divnom kolekcijom pletiva

Kakve trendove najavljuje "Awakening" kolekcija?

Dior ima sjajnu kolekciju za putovanje sa stilom

Kolekcija putnih torbi pariške modne kuće

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

▲ Povratak na vrh