Stigla je neodoljiva svibanjska Sensa!

16.05.2018.

Od ponedjeljka 14. svibnja 2018. na kioscima je nova Sensa. Iz pisma urednice doznajte što vas očekuje u novom broju, a Sensa za sve čitatelje ima i dar iznenađenja – Sensa platnene vrećice, gumice za kosu, bojanke za odrasle...

Život je plavo nebo

Život je poput plavog neba koje je ponekad obojeno simpatičnim bijelim oblacima, katkada sivilom i kišom, a ponekad nam se čini da nad nama bjesni oluja i pomeće naš život poput uragana,” podsjetio me je jutros bivši budistički svećenik Andy Puddicombe dok sam pomoću aplikacije koju je osmislio slušala njegovu 10-minutnu vođenu meditaciju. Njegova ideja i riječi da je nebo uvijek plavo, samo je naša interpretacija ponekad drugačija, bila je baš ono što mi je trebalo.

Usred turbulencija koje su prošlih mjeseci zahvatile moj život, pozitivnog uzbuđenja (ali i stresa) oko organizacije naše prve, velike konferencije “Moć samomotivacije” te svakodnevnih izazova koji nas uvijek dočekaju kada im se najmanje nadamo – ova je usporedba stvari stavila na pravo mjesto. Kao kad nas nakon polijetanja aviona, kada dođemo iznad oblaka, dočeka plavo nebo, tako je i naša misija da naučimo tom stanju mira, spokoja i punog razumijevanja za život vraćati se kad god se u našim mislima počne stvarati oluja. Važno je vratiti se spokoju prije no što zavlada nemir.

Meditacija je samo jedan od alata za to, a naši sugovornici u ovom broju, autorica bestselera Anita Moorjani i indijski duhovni učitelj Mohanji, složni su da je za spokoj i mir sa sobom iznimno važna i autentičnost. To je ono stanje kada su naše želje usklađene s našim djelovanjem, kada se ne opiremo svojoj iskrenoj prirodi i ne potiskujemo svoja nadanja i potrebe. Ako smo pomireni sa sobom, lako se mirimo i sa svijetom, s turbulencijama i izazovima. Odbacujemo negativno kao da rukom odmičemo sive oblake, uvjereni u to da je priroda neba da bude plavo i kao takvo nam uvijek obasjava put.

Možda će baš neka od tema u ovom broju Sense biti pokretač vaše promjene. Nekima će naš Sensa Yoga & Detox Retreat na otoku Ižu biti početna točka za prihvaćanje sebe i čišćenje tijela i emocija za novi životni početak, a možda će samo biti dovoljno da sebe upitate: “Tko sam i što zaista želim?” Ono u što ja vjerujem jest da je svatko od nas snažan za promjenu i iz kojeg god izvora došao poticaj, ako to želimo, ona duboka iskra u nama otvorit će nam put prema autentičnosti.

Piše: Izabela Vrtar
Foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ugašen je slavni magazin Interview kojeg je osnovao Andy Warhol

Magazin Interview kojeg je slavni Warhol osnovao 1969. je ugašen, piše Guardian

Pretplatite se na Sensu i na poklon dobivate Relaxeadoc® - dodatak prehrani

Magazin Sensa i Relaxeadoc® daruju novom pretplatniku dodatak prehrani - Relaxeadoc®. Iskoristite aktualnu ponudu godišnje pretplate na magazin Sensa!

Dođite na Sensa YOGA & DETOX RETREAT

Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg Sensa YOGA & MEDITATION RETREATA, pridružite se novom povlačenju, Sensinom YOGA & DETOX RETREATU u hotelu Korinjak na prekrasnom otoku Ižu od 18. do 20. svibnja 2018. U netaknutoj prirodi, najljepšim uvalama i sjeni borove šume retreat će voditi Sensina suradnica i dugogodišnja učiteljica joge Senka Ljubić.

Zavirite u zeleni svijet mode uz novi Elle

Uronite u svibanjski eko issue Ellea i otkrijte sve tajne održivog i stylish življenja. Novi Elle daruje svim čitateljicama beauty proizvode Catrice kozmetike.

Stigla je nova, travanjska Sensa

Potražite novi broj magazina Sensa na svim kioscima od 9. travnja. Uživajte u novom broju!

Pretplatite se na Sensu i dobit ćete set kozmetike Azena

Sensa i Azena daruju novim pretplatnicima set BILJNI MASLAC – lavanda komorač i BILJNI PILING – morska sol i koštice masline. Pretplatnička ponuda vrijedi do 9. travnja 2018. godine

▲ Povratak na vrh