Što možete učiniti tijekom vikenda da vam nadolazeći tjedan bude manje stresan?

09.09.2017.

Vikendom je dobro potpuno se isključiti od svih obaveza kako bismo se zaista odmorili, ali se valja i pripremiti za nadolazeći tjedan kako bi on prošao sa što manje stresa

Zato se za vikend fokusirajte na sebe i učinite ovih pet stvari kako biste dočekali nadolazeći tjedan što opušteniji.

Provjerite kalendar

Vikendom je dobro isključiti se, ali prije nego li se posvetite svojim vikend aktivnostima provjerite kalendar za idući tjedan samo kako bi u glavi imali sliku onoga što vas čeka. Tako ćete izbjeći to da u ponedjeljak ujutro na posao stignete nepripremljeni i osjećat ćete se smirenije kad znate što vas čeka.

Napravite popis obaveza

Popis obaveza će vam također pomoći da budete spreminiji za tjedan, a ne da vas u ponedjeljak ujutro sve iznenadi. Zato u nedjelju napravite popis obaveza za ponedjeljak. Tako ćete se lakše odmoriti i odmaknuti od svih obaveza.

Razmišljajte o obrocima

Pravilna prehrana je ključna za zdravo življenje zato vikendom razmislite o tome što ćete tijekom idućeg tjedna jesti. Pripremite se unaprijed, obavite shopping ili otiđite na tržnicu kako se u tjednu ne bi uhvatili da odlazite u pekare ili fast food restorane jer kod kuće nemate baš ništa.

Pospremite stan

Čist životni prostor znači i čist i smireniji um. To ne znači da svaki vikend trebate imati “generalku” svog stana, ali se potrudite urediti svoj životni prostor kako vam nepotreban nered ne bi odvlačio pažnju ili vas konstantno podsjećao na to kako nešto trebate učiniti.

Idite rano na spavanje

Za mnoge od nas rani odlazak na spavanje je nešto poput znanstvene fantastike. No, vikendom pokušajte leći ranije ili barem uhvatite sat ili dva tijekom dana kad možete odspavati i nadoknaditi san koji ste izgubili tijekom tjedna. Spavanje je ključno kako bismo bili produktivniji, koncentriraniji, ali i zdraviji.

Piše: N.B.
Foto: Jeanne Damas Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

12 pudera u kamenu koji će vas spasiti ovoga ljeta

Donosimo vam izbor najboljih laganih i matirajućih pudera u kamenu koje ćete obožavati u ljetnim mjesecima

Koji proizvod za uklanjanje šminke koristi Kim Kardashian?

Ovaj proizvod možete naći u svakoj drogeriji, a koristi ga i Kim Kardashian!

Što nositi u kozmetičkoj torbici na ljetnim putovanjima?

Otkrivamo vam koje proizvode za njegu kože obavezno morate nositi na ljetna putovanja

9 namirnica koje morate uključiti u prehranu ako želite zdravu i sjajnu kožu

Za zdravu i sjajnu kožu najčešće nisu ključni skupi proizvodi za njegu, vaša beauty rutinu uvijek bi trebala početi od zdrave prehrane

8 trikova za savršenu njegovanu kožu

Tajna prekrasne njegovane kože nije u skupim proizvodima za njegu, otkrijte jednostavne promjene koje možete uvesti u svoju rutinu kako bi vaša koža bila zdravija i ljepša

Zašto zapravo ne smijemo koristiti mobitele prije spavanja?

Svi dobro znamo da gledanje u ekran prije spavanja nije preporučljivo, ali koji je pravi razlog?

▲ Povratak na vrh