Što možete učiniti tijekom vikenda da vam nadolazeći tjedan bude manje stresan?

09.09.2017.

Vikendom je dobro potpuno se isključiti od svih obaveza kako bismo se zaista odmorili, ali se valja i pripremiti za nadolazeći tjedan kako bi on prošao sa što manje stresa

Zato se za vikend fokusirajte na sebe i učinite ovih pet stvari kako biste dočekali nadolazeći tjedan što opušteniji.

Provjerite kalendar

Vikendom je dobro isključiti se, ali prije nego li se posvetite svojim vikend aktivnostima provjerite kalendar za idući tjedan samo kako bi u glavi imali sliku onoga što vas čeka. Tako ćete izbjeći to da u ponedjeljak ujutro na posao stignete nepripremljeni i osjećat ćete se smirenije kad znate što vas čeka.

Napravite popis obaveza

Popis obaveza će vam također pomoći da budete spreminiji za tjedan, a ne da vas u ponedjeljak ujutro sve iznenadi. Zato u nedjelju napravite popis obaveza za ponedjeljak. Tako ćete se lakše odmoriti i odmaknuti od svih obaveza.

Razmišljajte o obrocima

Pravilna prehrana je ključna za zdravo življenje zato vikendom razmislite o tome što ćete tijekom idućeg tjedna jesti. Pripremite se unaprijed, obavite shopping ili otiđite na tržnicu kako se u tjednu ne bi uhvatili da odlazite u pekare ili fast food restorane jer kod kuće nemate baš ništa.

Pospremite stan

Čist životni prostor znači i čist i smireniji um. To ne znači da svaki vikend trebate imati “generalku” svog stana, ali se potrudite urediti svoj životni prostor kako vam nepotreban nered ne bi odvlačio pažnju ili vas konstantno podsjećao na to kako nešto trebate učiniti.

Idite rano na spavanje

Za mnoge od nas rani odlazak na spavanje je nešto poput znanstvene fantastike. No, vikendom pokušajte leći ranije ili barem uhvatite sat ili dva tijekom dana kad možete odspavati i nadoknaditi san koji ste izgubili tijekom tjedna. Spavanje je ključno kako bismo bili produktivniji, koncentriraniji, ali i zdraviji.

Piše: N.B.
Foto: Jeanne Damas Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

10 načina kako odlično provesti večer bez malih ekrana

Večeri u tjednu ne moraju biti rezervirane samo za izležavanje pred televizorom ili laptopom koji nas često ulijene i čine nezadovoljnima

Kako se prestati uspoređivati s drugima i uživati u životu?

Otkrijte savjete koji će vam pomoći da se prestanete uspoređivati s drugima i budete sretniji sami sa sobom

Šest koraka za uspješno smanjenje stresa

Priskočite sami sebi upomoć i uz naše savjete provedite još jedan dan bez stresa

10 jednostavnih stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali svoj život

Ovih deset malih navika pozitivno će utjecati na vaše raspoloženje, smanjit će vam stres i uljepšati svakodnevicu

Što odjenuti na nečije jesensko ili zimsko vjenčanje?

Donosimo vam nekoliko savjeta o tome kako se prikladno odjenuti za vjenčanja u hladnijim mjesecima kako biste izgledali elegantno i profinjeno dok su vani niske temperature

Pet stvari koje uspješne žene rade nakon posla

Slijedite rutine uspješnih žena kako biste odvojili privatni život od poslovnog i uživali u slobodnom vremenu

▲ Povratak na vrh