Što nam donosi nova sezona American Horror Story?

10.06.2019.

Što Ryan Murphy sprema ovaj put?

Popularnost kempa u zadnje vrijeme zasigurno je djelomice zasluga režisera Ryana Murphyja. Glee, Pose i Kraljice vriska neke su od njegovih serija koje je stvorio koristeći sarkazam, humor i pretjeranost u raznim aspektima – glavne karakteristike kempa – kao alate. Karikirajući i kritizirajući pop kulturu i suvremenu politiku kroz motive horora stvorio je American Horror Story – antološki serijal čija se priča izmjenjuje iz sezone u sezonu, no većinom zadaržava iste glumce u postavi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEST OF SARAH PAULSON 🇵🇭🏳️‍🌈 (@mssarahpaulson) on Mar 10, 2019 at 10:51pm PDT

 

Ove se jeseni već ikonski ansambl vraća u priči s naslovom ”American Horror Story: 1984”. Pretpostavke o radnji i konkretnom postavu kruže internetom već neko vrijeme, a TV Guide izbacio je i teaser koji sugerira na tip horor filma u kojem žrtvu proganja ubojica s oštrim hladnim oružjem à la ”Petak 13”.

 

 

Osim vizualnog moodboarda koji nas navodi na ideju posebne vrsti horora, a s Murphyjevim osvrtačkim stilom na umu, dobra je pretpostavka i da će se priča referirati na distopijski roman s kojim sezona dijeli ime – ”1984” Georgea Orwella. Naime, Murphyjeve serije gotovo su uvijek paralela sa stvarnošću razdoblja u kojem se javljaju. Orwellov roman obrađuje temu totalitarističkog režima čije je lice ”Big Brother”, a upozorenje je cijeloj civilizaciji da vlast ne treba prepuštati nepoznatim silama koje se kriju iza cool logotipa i jeftinih zadovoljstava. Sezona AHS-a koja se bavi osobnim slobodama i privatnošću kroz estetiku horora iz 80-ih potpuno pristaje 2019. i zvuči savršeno!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ahs.fanpage.x (@ahs.fanpage.x) on Mar 7, 2019 at 1:06am PST

 

Piše: David Morhan
Fotografije: Profimedia/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stigao je teaser za novu seriju s Jennifer Aniston i Reese Witherspoon!

Apsolutni dream team za novu dramsku humorističnu seriju

Phoebe Waller-Bridge priprema Fleabag knjigu!

Nedostaje vam Fleabag? Pripremite se za knjišku verziju, koja možda ima posve drugačiji završetak...

Pod okriljem noći: 5 mističnih serija koje morate pogledati

Od klasika 90-ih do tajanstvenih noviteta

▲ Povratak na vrh