Što nam donosi prvo izdanje filmskog festivala o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti u zagrebu?

05.10.2019.

DA2 FF stiže na veliki ekran

U zagrebačkom Dokukinu KIC od 8 do 12. listopada održat će se prvo izdanje međunarodnog festivala DA2 koji će prikazivati filmove s temama iz svijeta dizajna, arhitekture i umjetnosti. Uz filmske projekcije koje će gledateljima prikazati priče i procese velikih svjetskih kreativaca, festival će sadržavati i panele i diskusije sa stručnjacima iz srodnih polja.
DA2 Film Festival dio je platforme Secret Arts Cinema i organiziran je u suradnji s renomiranim Milano Design Film Festivalom.

Život u svjetlosti – Robby Müller

 

Posjetitelji festivala imat će priliku pogledati osam recentnih filmskih ostvarenja koja će biti premijerno prikazana, a o nagradama će odlučivati publika. Izvan konkurencije prikazat će se film Peter Lindbergh – The Eye iz 2016. godine u čast nedavno preminulom fotografu koji je nesumnjivo ostavio važan trag u suvremenoj vizualnoj kulturi.

 

Veći od života priča o Kevynu Aucoinu

Među osam premijernih projekcija ističe se dokumentarac Renzo Piano: the Architect of Light redatelja Carlosa Saure koji donosi kreativni proces autora poznatih građevina kao što su Centar Pompidou u Parizu ili njujorški Whitney muzej. Iz filma Engineer Imagines saznat ćemo više o radu Petera Ricea, jednog od najznačajnijih inženjera 20. stoljeća koji je u suradnji s brojnim poznatim arhitektima stvorio neke od najpoznatijih građevina na svijetu, primjerice, Operu u Sydneyu. Film The price of everything bavi se problematikom kriterija po kojima se umjetničkim djelima dodjeljuju vrijednosti u stotinama milijuna dolara iz perspektive povjesničara umjetnosti, kustosa, kolekcionara, trgovaca te samih umjetnika.

 

Marcel Duchamp

Pažnju će svakako privući i film Duchamp: The Art of Possible koji otkriva detalje o životu i idejama jednog od najznačajnijih umjetnika svih vremena. Film kojem se također jako veselimo jest biografija legendarnog make-up artista Larger than Life: The Kevin Aucoin Story. Sve u svemu filmovi zvuče fantastično te svakako preporučamo da sljedeći tjedan rezervirate za kulturno uzdizanje uz kokice i najveće kreativne umove našeg doba.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Press

Preporučujemo

Pročitajte i...

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 11. do 18. listopada?

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 20. do 27. rujna?

Fotografije renomiranog kineskog umjetnika Ren Hanga u Zagrebu!

Galerija Kranjčar će u četvrtak ugostiti dugo očekivanu izložbu fotografija

ELLE Kalendar: gdje se opustiti i zabaviti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 13. do 20. rujna?

▲ Povratak na vrh