Što smo saznali o karizmatičnoj glumici kojoj je kultni redatelj Paolo Magelli povjerio ulogu Ofelije?

01.04.2019.

Talentirana glumica Anđela Ramljak razgovarala je s našom Mirjanom Brabec

Stigla je na biciklu, u crvenom kaputu i s plavom beretkom, visoka, dugonoga, tanka, prekrasnog porculanskog tena, očiju plavih kao nebo tog toplog poslijepodneva potkraj veljače, kad smo se našle na suncem obasjanoj terasi mirnog dvorišnog kafića u Ilici. Anđela je nova Ofelija, uz Hamleta Franu Maškovića u kultnoj Shakespeareovoj tragediji, koju će ovog ljeta na Lovrijencu, na jubilarnim 70. Dubrovačkim igrama režirati uvijek provokativni Paolo Magelli.

 

 

Često si na biciklu?

– Uvijek, oduvijek. I u školu sam svaki dan išla biciklom s Bukovca kroz Maksimir, ne cestom. Možda sam upravo zbog toga toliko vezana uz šumu i prirodu. Lijepo mi je gledati kako se godišnja doba smjenjuju, volim promatrati šafrane u šumi, gole grane, snijeg…

Jesi li se razveselila Ofeliji? Kako si doznala da si u Magellijevoj postavi?

– Jako se tome veselim. Nazvao me Saša Božić, direktor Drame na Dubrovačkim igrama, i rekao: “Gdje si, draga? Ja sam u Berlinu, ali morao sam ti javiti – ovog ljeta igraš Ofeliju u Dubrovniku, a režira Paolo Magelli”. “Wow”, kriknula sam, baš se prolomilo. Jako volim i cijenim Paola i dramaturginju Željku Udovičić. Silno se veselim što ću ponovno s njima raditi i utjeloviti Ofeliju. Raduje me što je ekipa divna i što ću igrati na Lovrijencu, gdje još nisam igrala. Uz to, riječ je o jubilarnim sedamdesetim Igrama. Ima još vremena, ali lijepo je kad se možeš unaprijed veseliti projektu koji ćeš raditi i pomalo se u glavi za to pripremam. Ne volim unaprijed pripremati ulogu, imati sve zadano, volim kad je prvo “omirišem” i malo pomalo otkrivam, a onda se sve nekako složi kad počnem raditi s redateljem, dramaturgom, partnerom, kad se nađem u određenom prostoru…

 

 

Novi Hamlet, Frano Mašković, u jednom je intervjuu rekao kako “Hamlet 21. stoljeća mora biti čovjek s problemom, a tek onda najpoznatiji Shakespeareov kraljević”, da se “Hamletovsko pitanje danas ne odnosi na život i smrt, nego na bivanje u osobnosti, moralu, odanosti, ljudskom integritetu i istini.” Kakvo je tvoje viđenje Ofelije?

– Kao što sam rekla, ne želim još o tome razmišljati i unaprijed stvarati svoju viziju, bez redatelja, partnera, autorske ekipe. Želim da moja Ofelija nastane iz procesa rada na predstavi,  kada zajedno iznesemo ideje na stol i počnemo ih u hodu uobličavati. Kako se i sama trenutačno nalazim u životnom razdoblju iz kojeg ću itekako moći crpiti inspiraciju za Ofi – već sam dobila taj nadimak – vjerujem da će proces biti pršteća eksplozija kreativnosti i strasti, kao što to uostalom uvijek biva s Paolom i Žeži (Udovičić op.a.), lomiteljima klišeja, majstorima netipičnog i nekonvencionalnog iščitavanja teksta.

 

 

 

A kakve nam je još nekonvencionalne i netipične stvari o svojoj novoj ulozi otkrila Anđela, otkrijte u našem tiskanom izdanju za mjesec travanj na kioscima!

Fotografije: ELLE travanj 2019.

Preporučujemo

Pročitajte i...

Jeste li čuli za "Ljubav 2.0"?

Što nam donosi nova era romanse?

Kojim se beauty trikovima osnažuje megauspješna beautistica Huda Kattan?

"Ohrabrite li svoje kolegice, prijateljice i sestre, uzvratit će deseterostrukom energijom i obogatiti vam život"

▲ Povratak na vrh