StoryGourmet Chef’s Secret Dinner powered by Mastercard

03.04.2019.

Posebna večera u organizaciji magazina StoryGourmet

Ovoga vikenda održana je posebna večera u organizaciji magazina StoryGourmet te u suradnji sa Mastercardom. Drugi glavni pokrovitelj bila je Jamnica koja je bila ujedno i službeno piće večeri, uz vrhunska vina, pjenušce i konjak iz Miva galerije vina.

 

Jamnica i Jana, odabrane za službenu vodu večere

 

Mjesto održavanja bilo je Muzej suvremene umjetnosti a vrhunske gastronomske delicije za odabrane uzvanike pripremao je chef Marko Palfi sa svojim timom. Spomenimo da su neki od uzvanika bili Almira Osmanović, Sanja Vejnović, Kristina Krepela, Dean Pelić i Tamara Despot. Njima, i ostalim uzvanicima Marko Palfi pripremio je za amuse bouche dagnje na medvjeđem luku i prepeličja jaja u jednoj posebnoj interpretaciji, što je pratio non vintage šampanjac, koji se proizvodi još davne 1869., Moet Imperial Brut.

 

Divne dame, glumački duo Kristina Krepela i Sanja Vejnović

Almira Osmanović osvježenje od svih slijedova pronašla je u Jamnici

 

Za hladno predjelo posluženo je foie gras preliven želeom od višnje i ukiseljenom goruščicom što je pratila vrhunska poluslatka graševina iz kutjevačkog područja, graševina Galić 2015 berba. Opis svakoga vina uzvanicima je prezentirala somelijerka Ina Bednar. Nastavilo se toplim predjelom od jadranskih škampi i cvjetače sa kakao uz što je savršeno odgovaralo bijelo vino Cape Mentelle Sauvignon/Semillion 2017, koja predstavlja pun potencijal  Margaret River-a, poznate vinske regije na zapadnoj obali Australije.

 

Glumica Sanja Vejnović poznata je ljubiteljica vrhunske hrane, pa se pridružila i ovoj večeri

 

Riblji red se nastavio sa kokotom u šafranu i šparogama uz što je služeno Cloudy Bay Sauvignon blanc 2018, vrlo elegantno vino, s izvrsnim balansom između voćnog okusa i mineralnosti . A mesni meni koji je oduševio sve prisutne bio je govedina sa ciklom u kavi i radičem. Ovaj slijed zaokružio se sa prestižnim crnim vinom duboke arome tamnog bobičastog voća, Cape Mentelle Cab/Mer 2013. Desert je bila prekrasna izvedba meringue, sa jagodama i limetom uz što je serviran slatki Kozlović Muškat momjanski 2018, vino slamnato žute boje, s izraženim mirisom poljskog cvijeća i bazge, te notama meda i zrelih krušaka u ustima. U zadnjem slijedu gosti su zaokružili priču sa čoko – badem kuglicama uz konjak Hennessy V.S.O.P.

 

Dean priznaje da je vjerni čitatelji Storygourmet časopisa

 

Cijela večera, nadovezala se na temu aktualnog postava, u sklopu koje je večera i održana, izložbe Futurizam čija je vrijednost nevjerovatnih 65 milijuna Eura. Kroz izložbu, svje je uzvanike proveo Josip Klaić iz MSU-a. Uz artistički pristup služenom meniu, cjelovečernji program pratio je i takav artistički pristup glazbi za što se pobrinuo poznati DJ Marijan Radišić, poznatiji kao DJ Felver. Za impozantno uređenje i samog stola pobrinuo se tim Lela Designa sa vlasnicom Mihaelom Mikšić koja je osmislila cjelokupnu scenografiju na samom stolu. Da osjetite dašak ove jedinstvene atmosfere večeranja u kasne noćne sate u muzeju, pogledajte galeriju izabranih fotografija koju vam donosimo.

 

 

Fotografije: Press

Pročitajte i...

Blagdanski okusi zime

Neka vas zimski ugođaj ove godine odvede put juga

Brunch kao gastro ritual koji ne izlazi iz mode

Bagel & Lobster Barr ultimativno je odredište za brunch

Strašno ukusna jesen

Iskoristite program pogodnosti Mastercard Sladokusac te u bistrou Johann Franck i restoranu Le Mika uživajte u sezonskim delicijama poput juhe od bundeve, crêpesa od jabuke i pumpkin spice lattea

StoryGourmet u posjetu Dunji i Anti Gotovini i njihovoj farmi tuna

Ljetni broj StoryGourmeta donosi ekskluzivnu reportažu s farme tuna Dunje i Ante Gotovine

Okusite boje ljeta na tanjuru

Uživanje u ljetu uz Mastercard podrazumijeva potpuno nov, vrhunski gastronomski doživljaj

U fantastičnom okruženju otvoren je ovogodišnji ELLE Boutique by Smartwater!

U Dežmanovoj ulici jutros su domaći dizajneri predstavili bestselere kolekcija po povoljnim cijenama

▲ Povratak na vrh