Tjedan dizajna se vraća u novom ruhu s novim uzbudljivim programom!

02.02.2018.

Dosadašnji "Tjedan dizajna Zagreb" postaje "Zagreb Design Week", a donosi i pregršt ostalih novosti i uzbuđenja, među kojima se posebno izdvaja nova središnja lokacija

Sinoć je u galeriji Velvet najavljen ovogodišnji, peti jubilarni Zagreb Design Week. Novitete i zanimljivosti ovogodišnjeg ZDW-a među prvima su upoznali brojni ljubitelji dizajna poput Maura Masasarotta, Saše Šekoranje, Edvina Liverića, Lane Gojak, Joška Lokasa, Loredane i Tomislava Bahorić, Mare Bratoš, Nikše Kušelja, Petra Cvirna, Nine Mie Čikeš i brojnih drugih.

Svijet dizajna u Hrvatskoj napreduje iz godine u godinu a posljednji je dokaz predstavljanje petog izdanja najvećeg hrvatskog festivala dizajna, koji ove godine donosi čak pet zanimljivih novosti. Uz novo ime, koje je zbog potrebe promocije domaćeg dizajna u svijetu promijenjeno u englesku inačicu, tu je i novi vizualni identitet iz ruku renomiranog studija Šesnić&Turković. Također, cijelo će se događanje ove godine iz Laube preseliti u Halu V Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao novu središnju lokaciju na kojoj će se u periodu od 11. do 20. svibnja organizirati brojne izložbe, predavanja, radionice, paneli i filmske projekcije na temu dizajna. Market će i ove godine ugostiti pedesetak dizajnera i tvrtki koji će posjetiteljima ponuditi svoje proizvode, od mode do namještaja. Rekordan je i broj partner lokacija, koji je od prošlogodišnjih 39 narastao na 50.

Tema ovogodišnjeg festivala bit će Suvremeno / Svevremeno, a njom će se na zanimljiv i kreativan način propituje trajanje dizajnerskih rješenja – od klasika dizajna koji su uvijek aktualni do dizajna koji je nestao ubrzo po nastanku. Festival će kulminaciju doživjeti u Noći dizajna 18. svibnja kada će na pedeset partner lokacija diljem Zagreba biti organizirana razna događanja. Posljednja tri dana festivala proći će u znaku novog sajma umjetnosti, Art Zagreba, novog projekta pokrenutog s ciljem jačanja tržišta umjetnosti u Hrvatskoj.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh