U Dubrovnik stiže još jedan FestiWine

20.03.2018.

Petu godinu zaredom u Dubrovniku će se održati Vinski festival Dubrovnik FestiWine, koji će u tjednu od 16. do 22. travnja okupiti zainteresirane vinare, one koji to tek namjeravaju postati ali i brojne ljubitelje vina

Organizatori su pripremili bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe. Festival započinje Dubrovačkom vinskom setemanom u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom Wine Friendly te kušaju vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

Središnji događaj je izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će predavanja i vinokušnje, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput Gault & Millau masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina – Sparkling table.

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan Blind date: In love with Ston Oysters, održat će se i Dubrovnik FestiWine Trophy, ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala.

Zanimljivost festivala je gastro spektakl Dubrovnik FestiWine Gala svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kraj travnja u Dubrovniku će obilježiti jedan zabavan festival

Šesti po redu festival "Dubrovnik FestiWine" od 22. do 28. travnja još jednom će pretvoriti Dubrovnik u mjesto okupljanja vinara, ugostitelja, hotelijera, kreativaca i ljubitelja vina, vinske kulture i tradicije

Breaking Bad film dobio je svoj prvi trailer!

Obožavatelji serije napokon mogu odahnuti

Što danas radi rock ikona 90-ih Kim Gordon?

Prvi samostalni album bivše članice Sonic Youtha

Powerpuff Fashion - sve tajne neodoljive bubblegum estetike

Tajana Roxy Dedić-Starović uvodi nas u svijet glitter dekadencije

▲ Povratak na vrh