U galeriji Kranjčar se otvara izložba svestranog Saše Šekoranje

15.05.2018.

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar ovog tjedna vrata otvara izložba svestranog Saše Šekoranje pod nazivom "Ogledna soba"

“Ogledna soba” akademskog slikara, cvjećara, scenografa i dizajnera, Saše Šekoranje otvara vrata ovog tjedna u Galeriji Kranjčar, a bit će otvorena do 2. lipnja ove godine.

Saša Šekoranja

“Saša Šekoranja nadasve je svestrana umjetnička osobnost razgranatih interesa za doista široki raspon različitih likovnih djelatnosti, od kojih prije sviju valja istaknuti scenografiju, dizajn interijera i aranžiranje cvijeća. Ali, Saša se – također intenzivno i jednako uspješno – bavi i slikanjem, crtanjem, pa i fotografiranjem,” rekao je o umjetniku kustos izložbe Vanja Babić. “U najnovijem projektu, osmišljenom ekskluzivno za prostor Galerije Kranjčar, Saša Šekoranja svoja dekoratersko-dizajnerska i crtačko-slikarska promišljanja integrira na do sada najradikalniji i najcjelovitiji način. Umjetnik galerijski prostor transformira u svojevrsnu trodimenzionalnu skicu za planirano uređenje vrta i unutrašnjosti jedne kuće u Istri. Izložba sadrži nacrte, slike, objekte, bilje i foto-albume pomoću kojih je moguće rekonstruirati tijek stvaralačkog procesa kao takvog, ali također i neposredno osjetiti njegove konačne učinke.”

Nakon sjajne izložbe “Višeglasja” koju smo 2013. vidjeli u Muzeju za umjetnost i obrt, sigurni smo da nas čeka još jedno odlično vizualno iskustvo.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Etro u velikom stilu obilježava pedeset godina postojanja

U milanskom muzeju Mudec postavljena je izložba koja posjetiteljima otkriva kako je mala obiteljska tvrtka prerasla u uspješan globalni brend.

Da je ružičasta važna boja svjedoči njoj posvećena izložba

Fashion Institute of Technology je otvorio izložbu posvećenu roza boji

Upoznajte "face blindness" Ivane Jurić

Izložba dvojezičnog naziva „Nevidljivo Lice / Face Blindness“ bit će predstavljena u Studiju Moderne galerije “Josip Račić” 20.rujna

Otvara se prva velika retrospektiva Diora u SAD-u

Izložbom će se predstaviti više od 70 godina duga povijest modne kuće Dior

Vehabovićeva polarna izložba stiže u Umjetnički paviljon

Jedan od najboljih hrvatskih slikara mlađe generacije otvara samostalnu izložbu inspirianu ekspedicijom kroz polarna mora

▲ Povratak na vrh