U galeriji Kranjčar se otvara izložba svestranog Saše Šekoranje

15.05.2018.

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar ovog tjedna vrata otvara izložba svestranog Saše Šekoranje pod nazivom "Ogledna soba"

“Ogledna soba” akademskog slikara, cvjećara, scenografa i dizajnera, Saše Šekoranje otvara vrata ovog tjedna u Galeriji Kranjčar, a bit će otvorena do 2. lipnja ove godine.

Saša Šekoranja

“Saša Šekoranja nadasve je svestrana umjetnička osobnost razgranatih interesa za doista široki raspon različitih likovnih djelatnosti, od kojih prije sviju valja istaknuti scenografiju, dizajn interijera i aranžiranje cvijeća. Ali, Saša se – također intenzivno i jednako uspješno – bavi i slikanjem, crtanjem, pa i fotografiranjem,” rekao je o umjetniku kustos izložbe Vanja Babić. “U najnovijem projektu, osmišljenom ekskluzivno za prostor Galerije Kranjčar, Saša Šekoranja svoja dekoratersko-dizajnerska i crtačko-slikarska promišljanja integrira na do sada najradikalniji i najcjelovitiji način. Umjetnik galerijski prostor transformira u svojevrsnu trodimenzionalnu skicu za planirano uređenje vrta i unutrašnjosti jedne kuće u Istri. Izložba sadrži nacrte, slike, objekte, bilje i foto-albume pomoću kojih je moguće rekonstruirati tijek stvaralačkog procesa kao takvog, ali također i neposredno osjetiti njegove konačne učinke.”

Nakon sjajne izložbe “Višeglasja” koju smo 2013. vidjeli u Muzeju za umjetnost i obrt, sigurni smo da nas čeka još jedno odlično vizualno iskustvo.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Saša Šekoranja i Borboleta zajedno u božićnoj čaroliji

Poznati brend nakita Borboleta i renomirani umjetnik Saša Šekoranja donose nam najljepšu božićnu bajku ove godine, ispričanu kroz limitiranu ediciju ručno oslikanih pakiranja i uređenje interijera

Zavirite u postav Diorove izložbe u Denveru

Više od 200 haljina, modnih dodataka, nakita, skica i fotografija izloženo je na nedavno otvorenoj izložbi

Marcella Zanki novom izložbom propituje definiciju pojma "žena"

 Izložba Womanhood će biti postavljena u splitskoj galeriji Škola od 21. studenog do 19. prosinca

Mara Bratoš predstavila izložbu „Crus, crura“

Novi ciklus fotografija fokusiran je na ljepotu ženskih nogu bez obzira na dob

Etro u velikom stilu obilježava pedeset godina postojanja

U milanskom muzeju Mudec postavljena je izložba koja posjetiteljima otkriva kako je mala obiteljska tvrtka prerasla u uspješan globalni brend.

▲ Povratak na vrh