U kazalište Knap stiže nova predstava Georgija Para

05.12.2017.

U kazalište Knap stiže nova predstava redatelja Georgija Para pod nazivom "Dobri čovjek Bažulek"

To je priča o malom, dobronamjernom čovjeku Bažuleku koji živi po pravilima i propisima, čini sve što muj autoriteti nalažu i uživa u svojim malim radostima. Jednoga dana nađe se u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Gubi posao, stan i ženu te kreće u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema. U toj potrazi susreće se s malim i velikim bogovima, poslodavcima, vlastodršcima, političarima i menadžerima, sucima, kamatarima i fiškalima. Nigdje ne nalazi pravdu, a za kakav se izlazak i svojih problema opredjelio, doznat ćemo na kraju predstave.

“”Dobri čovjek Bažulek” predstavlja nastavak moje uspješne suradnje s legendarnim redateljem Georgijem Parom, okrunjene nizom popularnih histrionskih i knapovskih predstava (“Ljubica”, “Idu svati mlade ni”, “Malo morgen”, “Francekova teta”, “Koltovi generala Pattona”). Već sama ta činjenica predstavlja razlog za istinsku radost i zadovoljstvo, a nova premijera najljepši je mogući dar u godini kada slavim 50 godina bavljenja kazalištem,” rekao je o predstavi autor teksta, Nino Škrabe.

U predstavi glume Mladen Vasary, Ana-Marija Percaić, Iva Šimić, Giulio Settimo i Nino Pavleković, a premijera je zakazana ua 16. prosinca u 20 sati.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Uz savjete iz novog Men’s Healtha – oborit ćete sve s nogu!

Prosinačko izdanje vašeg najomiljenijeg časopisa donosi obilje blagdanskih strategija - s kojima ćete podjednako uživati, ali i dobro izgledati

Cozy odjevne kombinacije za sve vremenske uvjete

Ne bojimo se zime u Athlete's Foot modelima

Velika izložba posvećena zvijezdi streetweara

„Hoodie“ kao puno više od simbola suvremene ulične mode

▲ Povratak na vrh