Ublažite stres na poslu uz ova tri jednostavna trika

09.04.2019.

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da barem malo ublažite stres i umor

Nije nikakav šok da osam sati svakodnevnog sjedenja u uredu može imati ozbiljne posljedice na vaše zdravlje, od učestalih problema s leđima do ozbiljnijih problema kao što su srčane bolesti i naravno neizostavnog umora i iscrpljenosti koje uzrokuju ekrani i prekovremeni rad.

Iako ništa ne može nadomjestiti svakodnevnu tjelovježbu i dobar san, postoji nekoliko trikova kako možete ublažiti stres i probleme koje vam uzrokuje posao i boravak u uredu.

Prvi korak svakako je svakodnevno korištenje kreme za prodručje oko očiju. Ukoliko vaš posao uključuje korištenje računala vjerojatno ste osam sati dnevno izloženi plavom svjetlu ekrana koje umara oči i dovodi do preranog starenja i gubitka elastičnosti kože . Naša preporuka je svakodnevno korištenje krema s hijaluronskom kiselinom koja će vratiti mladoliki izgled vašoj koži, a i oči će vam se doista osjećati odmornije.

Drugi korak su jednostavne vježbe za oči koje će smanjiti umor i glavobolje uzrokovane ekranima, jedna od najjednostavnijih vježbi je vježba fokusa – ispružite ruku i dlan i fokusirajte pogled na palac, držite pogled usmjeren na palac petnaestak sekundi i zatim prebacite fokus na neku udaljenu točku te zatim vratite fokus na palac.

Treći i svakako najučinkovitiji korak svakako je prakticiranje joge, ako vam raspored to dopušta prakticirajte jogu s trenerima u obližnjem fitness centru, ali ponekad je dovoljno da spas nađete u jednostavnim joga pozama koje možete potražiti i na Youtubeu i prakticirate ih svaku večer prije spavanja.

Piše: A.S.

Foto: Asdrubal Luna / Brooke Lark on Unsplash.com

Preporučujemo

Pročitajte i...

How To: povlačimo idealni potez tušem

Kako ponoviti makeup s pariških pista?

Kako nositi potpetice bez brige o povredama?

Jednostavna pravila za one koji ne mogu zamisliti svoj život u ravnim cipelama

5 pametnih pitanja koja si morate postaviti prije kupovine

U novom svijetu informirane potrošnje, moramo razmišljati o svim modnim željama

Kako produljiti osjećaj sreće poslije godišnjeg odmora?

Savjeti koji će vam pomoći da ostanete sretniji i nakon praznika

Pet znakova da vam vaša hidratantna krema ne odgovara

Koje "simptome" ne smijemo zanemariti?

▲ Povratak na vrh