Virtualna manekenka Miquela postala je pjevačica

19.09.2019.

Ljubav, glazba i roboti

Čini se da se rodila nova pop zvijezda. Naime, objavljen je debitantski isječak glazbenog spota virtualnog modela (potpuno izmišljene i dizajnirane djevojke) Miquele. Avatar djevojka vodi Instagram profil pod nazivom LiL Miquela, gdje intervjuira modne umjetnike, dizajnere i influencere. I sama Miquela se smatra ikonom stila – njeni trendi outfiti vrijedni su imitacije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on Jun 28, 2019 at 12:12pm PDT


Osim toga, djevojka robot bori se i za ljudska prava, što je lijepo od jednog robota, budući da iz velikog broja knjiga o znanstvenoj fantastici znamo kako to može završiti. Miquelu je časopis TIME nazvao robotskim fenomenom i “najutjecajnijom osobom na Internetu”, pa vi recite.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on Aug 24, 2019 at 1:29pm PDT

Ljubav prema modi dovela ju je do pojavljivanja u reklamnoj kampanji Calvin Klein sa supermodelom Bellom Hadid i otvaranja revije modne kuće Prada, te pozicije gostujuće urednice na Dazed Beauty.

Ali sada je i Miquela odlučila krenuti u pjevačke vode. U debitantskom videu Money model se pojavljuje u stilu obične tinejdžerke koja se zabavlja s prijateljima na zabavi i pjeva kako novac ne znači ništa i spremna ga je potrošiti na one koje voli. Ako to nije duša od robota, onda ne znamo što je, kad bi svi bili takvi, svijet bi bio jedno puno ljepše mjesto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on Sep 10, 2019 at 8:59am PDT

 

Miquela je objavila i svoj prvi singl, “Sleeping In” prije pet tjedana. U njemu pjeva o zaljubljivanju. Obje pjesme su vrlo lirične i s pravom se mogu računati da će postati hitovi. Glazbeni kritičari komentirali su spot virtualnog pjevača više nego povoljno. Čiji točno glas (vrlo melodičan i lijep) možemo čuti u pjesmama, nije poznato. Možda je i u potpunosti sintetiziran na računalu.

Da, budućnost je već ovdje.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Virtualni influenceri preuzimaju modni svijet

U posljednjih nekoliko sezona u svijetu mode su popularni postali virtualni supermodeli i influenceri

Povijest francuske mode kroz predivne ilustracije Megan Hess

U novoj knjizi „Elegance: The Beauty of French Fashion“

Novi BMW X6 premijerno predstavljen u Zagrebu

'THE X6' od sada je dostupan u svim poslovnicama Tomić & Co.

▲ Povratak na vrh