Zdrava vruća čokolada za zimske vikende

03.12.2017.

Stigao nam je Advent, a s njim i grad prepun slastica na svakom koraku. No, nezdravim slatkišima lako je odoljeti kad imamo savršene zdrave zamjene poput ove vruće čokolade za koju vam danas donosimo recept

Ova je čokolada posebna jer u nju ne ide čokolada za kuhanje koja je prepuna nezdravih rafiniranih šećera, već se ona dobiva od pravog sirovog kakaa koji možete pronaći u trgovinama zdrave hrane.

Za ovu zdravu verziju vruće čokolade trebat će vam i bademovo mlijeko, kokosovo ulje i ekstrakt vanilije, a cijeli recept pročitajte u nastavku:

Sastojci

2 šalice bademovog mlijeka

2 žlice sirovog kakao praha

1 žličica kokosovog ulja

½ žličice ekstrakta vanilije

prstohvat kajenskog papra

prstohvat soli

Postupak

U lonac ulijte bademovo mlijeko i zagrijavajte ga dok lagano ne zakipi pa maknite s vatre. Zatim dodajte sve ostale sastojke i pjenjačom mutite oko dvije minute dok se sve ne poveže. Čokoladu ulijte u šalice, a na vrh pospite malo cimeta i uživajte!

Piše: N.B.
Foto:  Erol Ahmed & Alisa Anton on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

10 novih gastro oaza koje su ove godine otvorene na našoj obali

Donosimo vam pregled sjajnih mjesta na obali čije specijalitete jedva čekamo isprobati

Stigla je nova hrvatska kuharica koju je pisalo 36 najboljih hrvatskih chefova

Trideset i šest najboljih hrvatskih chefova pod vodstvom Mate Jankovića kreirali su knjigu koja obilježava važnu fazu hrvatske gastro i restoranske scene – Croatia: The Cookbook

Pet novih mjesta koja su otvorena u Zagrebu ovog proljeća

Zagreb postaje sve veće turističko središte, a sukladno tome se svake sezone otvara niz sjajnih novih mjesta za slane i slatke zalogaje

Pet malih trikova za održavanje vitke figure

Uz ova univerzalna pravila lako ćete održavati vitku figuru tijekom cijele godine

Superhrana za detoksikaciju i podizanje imuniteta

Ako ste već u režimu tjelovježbe i zdrave prehrane, razmislite o uključivanju ovih namirnica u svoju rutinu

Otvorili ste konzervu slanutka i prolili onu vodu? A mogli ste napraviti nešto poput ovog...

Da, istina, nije baš jako atraktivna. Malo ljigava, bez nekog posebnog mirisa, tekućina iz konzerviranog povrća vrlo često iz konzerve ide ravno u odvod. Čitajte dalje kako bi saznali zašto je ovo jedna od najvećih pogrešaka koju možete napraviti u kuhinji

▲ Povratak na vrh