Živjeti u prirodi posljednji je modni krik

04.09.2019.

Kome treba ogromna kućerina?

Prva kiša već je otjerala ljeto, a zajedno s njim i odmor. Iako je pravo vrijeme da se vratimo stvarnosti, eskapističke ideje ne klonu, pa smo tako od milijun suludih načina da pobjegnemo pronašli prvaka.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KIYAKABIN (@kiyakabin) on Sep 4, 2019 at 4:15am PDT


Potražnja za kućicama u posljednje je vrijeme sve veća, pa se tako i tržište prilagođava s pregršt modela: proširive, solarne, modularne itd. Ne postoje dvije iste. Osim što su sve jednokatne, ili…? Ne više! Saracen Outdoors patentirao je sasvim adekvatnu montažnu dvokatnicu za život u prirodi. Dame i gospodo, upoznajte ”Drvenu kuću”, konstrukciju s dnevnim boravkom, kupaonicom, kuhinjom i dvije spavaće sobe – dostupnu za 75 000 dolara klikom na gumb.

Unatoč svom imenu, ovo montažno djelo daleko je od brvnare. Uistinu, to su tek dva brodska kontejnera složena jedan na drugi. Nakon što se dva dvanaest-metarska kontejnera za otpremu isporuče na željeno gradilište, kreće zabava. Morat ćete instalirati stepenice koje povezuju dva spremnika, i zaprljati ruke spajajući osnovnu infrastrukturu poput električnih i vodovodnih instalacija. Čas posla! Ako se da vjerovati jednoj od recenzija, to jest: ”Najveća je nagrada bio osjećaj kad sam ju složio! […] Ipak, ne brinite; nije bilo toliko komplicirano jer sam 59-godišnji stolar/građevinski inženjer.” – sve vam je jasno. Iako nemaju svi građevisku pozadinu, to ne znači da je svaka nada izgubljena.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena Blijenberg (@helenablij) on Sep 4, 2019 at 4:00am PDT


Za ljubitelje modernog dizajna, ovaj ne baš tako sićušan dom ima doslovce pomaknuta rješenja. Umjesto da kontejnere stavljate izravno jedan na drugi stvarajući jednu veliku kutiju, pomjeranje po duljini omogućava balkon na prvom katu i terasu u prizemlju. Otmjeno! Osim toga, oba kata obložena su prozorima od poda do stropa tako da se u osnovi možete osloniti na prirodno svjetlo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domaine de Pech et Lafon (@cabane_et_spa_dans_les_arbres) on Sep 4, 2019 at 12:47am PDT


Ako još niste spremni ovakvu nastambu zvati svojim domom, modularna mini kuća može poslužiti kao vikendica ili Airbnb. Prvo, ipak morate smisliti kako sastaviti ovu ljepoticu jer vas ni godine i godine igranja s legićima nisu pripremile na ovo.

 

Piše: D.M.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Upoznajte najprodavaniju pincetu za obrve Amazona i njenu konkurenciju!

Pinceta koja ima oko 6000 recenzija će zadovoljti i najzahtjevnije korisnike

Stigao je trailer za epizodu The Grand Toura koja je snimana u Hrvatskoj

Stigao je trailer za četvrtu epizodu Grand Toura (bivšeg Top Geara) koja je ovog ljeta snimljena u Hrvatskoj

Osam TV serija koje ćemo gledati ove zime

Zimske je dane divno provoditi na kauču ispod deke uz omiljenu seriju, a ove nas zime čeka mnogo zanimljivih naslova

Amazon ima napetu novu seriju s genijalnim glumačkim postavom

Nova Amazonova serija s emitiranjem je počela prije mjesec dana, a već je obožavaju gledatelji diljem svijeta

▲ Povratak na vrh