Život nakon Colette

04.12.2017.

Bliži se 20. prosinac, dan kada će pariška robna kuća Colette zauvijek zatvoriti svoja vrata

Za mnoge, ovaj će prosinac zbog toga označiti kraj jedne ere, no čak će i oni manje sentimentalni priznati kako s Colette nestaje i jedinstvena atmosfera iznenađenja i radosti koju je uvijek bilo moguće naći čak osam tisuća kvadrata na 213 rue Saint-Honorè. I dok originalna Colette planira uživati u mirovini, njena kćer Sarah Andelman, koja je posljednjih godina vodila posao, kreće prema novim poslovnim izazovima.

Kako je najavila na upravo završenoj konferenciji portala Business of Fashion, Andelman se baca u konzultantske vode te će pod znakovitim imenom ‘Just An Idea’ voditi ured za poslovno savjetovanje modnih brendova. “Radit ću baš to – razvijati ideje i pustiti ih da se razmašu. Kroz svoj rad za Colette, uvijek sam bila u potrazi za dizajnerima koji nude nešto drugačije i znaju fascinirati, što nije nimalo lako. Voljela bih stoga pomagati modnim brendovima da dosegnu svoj puni potencijal i privuku pozornost tržišta,” izjavila je.

Sarah Andelman i Rachel Shechtman na #BoFVOICES konferenciji

No, iako je modni konzalting zahtjevan posao, posebno uzmemo li u obzir da je tržište danas izrazito zasićeno, Andelman je svakako osoba za to. Ipak je na neki način odrasla u tim krugovima i pratila majku koja je vlastitim idejama nepovratno mijenjala pristup prodaji. Podsjetimo, Colette Roussaux je otvorila prvi concept butik u vrijeme kad je takvo nešto bilo nezamislivo, baš kao i spajanje skupog i jeftinog što je domišljato progurala ponudivši obične Casio satove tik uz najnovije Comme des Garçons modele, glazbene albume ili Kiehl’s kozmetiku. Nudeći uvijek nova imena i neke od prvih dizajnerskih suradnji, vrlo je brzo postala omiljeno odredište zaljubljenika u modu koji su zazirali od komercijalnog i kod Colette tražili inspiraciju i inovacije, a upravo to – inspiraciju i inovativne ideje – sada će im ponuditi Andelman.

Sarah Andelman na #BoFVOICES konferenciji

Piše: Maja Karnik
Foto: Colette / Getty

Preporučujemo

Pročitajte i...

Svi nose ružičaste samterice

Instagram su preplavile fotografije ružičastih samterica koje bi mogle biti najpopularniji mdeol hlača ove sezone

Zendaya promijenila 6 outfita u danu i dokazala da je najbolje odjevena zvijezda 2017. godine

Mlada glumica svakog tjedna iznova oduševljava svojim modnim kombinacijama, a jučer je promijenila čak 6 outfita i dokazala da zaslužuje titutlu najbolje odjevene zvijezde ove godine

Givenchy ima zanosnu novu kolekciju

Clare Waight Keller je predstavila svoju drugu kolekciju za Givenchy

Očaravajuća kolekcija satenskih cipela za sve blagdanske prigode

Ljetos najavljena suradnja stilistice Ade Kokosar i legendarnog talijanskog obućara Cesarea Paciottija napokon je ugledala svjetlo dana

Stilska inspiracija: Monica Ainley

Londonska trendseterica Monica Ainley privukla nas je svojim opuštenim stilom i odvažnim stavom

▲ Povratak na vrh