Život poslije Calvina Kleina – dizajner Raf Simons otvara kafić

15.04.2019.

Preokret u karijeri?

Krajem 2018. godine objavljeno je da jedan od najtalentiranijih dizajnera današnjice Raf Simons napušta Calvin Klein. Brend je objavio šturo obrazloženje kako nisu bili zadovoljni s prodajom njegove kolekcije 205W39NYC kojom je dizajner pokušao vratiti modnoj marki staru slavu u dvije godine kolike je bio na poziciji kreativnog direktora.

 

I čime se dizajner od tada bavi? Osim što Belgijac ima marku muške odjeće po vlastitim imenom za koju dizajnira dvaput godišnje i revije predstavlja u Parizu, odlučio se uči u novi biznis koji se vjerojatno većini kao potez koji ih ne bi iznenadio da dolazi od nekoga iz naše regije. Naime, Raf je odlučio otvoriti kafić.

 

 

U novom intervjuu s The Guardianom, Simons je otkrio kako se odlučio upustiti se u posao vezan s industrijom namještaja. I već surađuje s danskom tekstilnom tvrtkom Kvadrat kako bi svoje interijere predstavio na prestižnoj izložbi Salone del Mobile u Milanu, a čini se da će namještaj biti predstavljen i u dugotrajnijem postavu u kafiću.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on Mar 26, 2019 at 6:40am PDT

 

To nije prvi put da se netko iz modnog svijeta odlučio uči u onaj ugostiteljski, prisjetimo se kako je nedavno Jacquemus otvorio kafić u Parizu, a Prada će uskoro otvoriti pekaru u Londonu.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Raf Simons ponovno surađuje s indie miljenicima

Sprema se suradnja koja će razveseliti fanove dizajnera podjednako kao i fanove dream pop senzacije

Kakav ultrachic kafić otvara modna kuća Fendi?

2019. je godina spajanja mode i hrane

Novo IT-mjesto u Parizu gdje jedva čekamo popiti kavu

Galleries Lafayette na prvom katu svoje nove robne kuće priprema posebno iznenađenje

▲ Povratak na vrh