Život poslije Calvina Kleina – dizajner Raf Simons otvara kafić

15.04.2019.

Preokret u karijeri?

Krajem 2018. godine objavljeno je da jedan od najtalentiranijih dizajnera današnjice Raf Simons napušta Calvin Klein. Brend je objavio šturo obrazloženje kako nisu bili zadovoljni s prodajom njegove kolekcije 205W39NYC kojom je dizajner pokušao vratiti modnoj marki staru slavu u dvije godine kolike je bio na poziciji kreativnog direktora.

 

I čime se dizajner od tada bavi? Osim što Belgijac ima marku muške odjeće po vlastitim imenom za koju dizajnira dvaput godišnje i revije predstavlja u Parizu, odlučio se uči u novi biznis koji se vjerojatno većini kao potez koji ih ne bi iznenadio da dolazi od nekoga iz naše regije. Naime, Raf je odlučio otvoriti kafić.

 

 

U novom intervjuu s The Guardianom, Simons je otkrio kako se odlučio upustiti se u posao vezan s industrijom namještaja. I već surađuje s danskom tekstilnom tvrtkom Kvadrat kako bi svoje interijere predstavio na prestižnoj izložbi Salone del Mobile u Milanu, a čini se da će namještaj biti predstavljen i u dugotrajnijem postavu u kafiću.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on Mar 26, 2019 at 6:40am PDT

 

To nije prvi put da se netko iz modnog svijeta odlučio uči u onaj ugostiteljski, prisjetimo se kako je nedavno Jacquemus otvorio kafić u Parizu, a Prada će uskoro otvoriti pekaru u Londonu.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kakav ultrachic kafić otvara modna kuća Fendi?

2019. je godina spajanja mode i hrane

Novo IT-mjesto u Parizu gdje jedva čekamo popiti kavu

Galleries Lafayette na prvom katu svoje nove robne kuće priprema posebno iznenađenje

Calvin Klein mijenja ime brenda?

Velike promjene povodom odlaska Rafa Simonsa

Raf Simons predstavio modne dodatke inspirirane punkom

Limenke koje su iznenadile modni svijet

▲ Povratak na vrh