Znate li slušati druge ljude?

16.04.2018.

Biti dobar slušač je jedna od najboljih osobina koje možete posjedovati

Pažljivo slušanje prijatelja, članova obitelji i drugih osoba iz okoline često je izazovno. Morate se posvetiti drugoj osobi, usmjeriti svu pažnju na nju i doista je slušati. To je osobina koju malotko posjeduje, ali zato svi možemo raditi na sebi i promijeniti to.

U nastavku otkrijte nekoliko savjeta kako početi pažljivije slušati druge oko sebe.

Slušajte pažljivo

Zaboravite na mobitel, ne gledajte u vrata i jednostavno se fokusirajte na svog sugovornika i ono što vam govori. Gledajte ga u oči i dajte mu do znanja da ste doista tu i da doista slušate. Tako ćete steći njegovo povjerenje, ali ćete ovaj put doista i čuti što vam je osoba rekla.

Prestanite nuditi instant rješenja

Kad vam se prijatelji obrate s nekim problemom na poslu, u vezi ili bilo gdje drugdje, bez da su vas direktno tražili za pomoć, vjerojatno samo žele da ih saslušate. Zato ih pustite da se jadaju, da sve izbace iz sebe i nemojte im nuditi rješenja ili govoriti što su možda trebali učiniti u toj situaciji i kako se ubuduće postaviti. Jednostavno budite njihovo rame za plakanje, pokažite da imate razumijevanja i da ste spremni saslušati ih.

Nikada ne osuđujte

Kad vam se netko drugi obraća s problemom odmah morate po strani ostaviti svoje stavove i shvatiti da se ne radi o vama. To znači da ih ne smijete osuđivati na temelju vlastitih uvjerenja jer vi tako nikada ne biste postupili. Pustite ih da vam ispričaju što im se dogodilo i imajte razmuijevanja.

Piše: N.B.
Foto:  Matthew Henry on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Hotel Esplanade Zagreb okrunjen je titulom za najbolji Povijesni hotel godine

Historic Hotel of The Year - na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2019. u Ženevi

Inspiracija za najbolji proljetni look

Ženstvene suknje, urbani traper i casual tenisice za sezonu u trendu

Pretplatite se na Cosmopolitan i poklanjamo vam Medex Kolagenlift ampule – ključ za mladenački izgled kože

Ne propustite aktualnu ponudu godišnje pretplate na magazin Cosmopolitan! Pretplatite se i poklonit ćemo vam Medex Kolagenlift ampule – ključ za mladenački izgled kože. I požurite jer ponuda vrijedi do 31. ožujka

Stigao je prvi trailer novog filma Quentina Tarantina koji jedva čekamo pogledati!

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie u režiji Quentina Tarantina recept su za uspjeh

▲ Povratak na vrh