Znate li slušati druge ljude?

16.04.2018.

Biti dobar slušač je jedna od najboljih osobina koje možete posjedovati

Pažljivo slušanje prijatelja, članova obitelji i drugih osoba iz okoline često je izazovno. Morate se posvetiti drugoj osobi, usmjeriti svu pažnju na nju i doista je slušati. To je osobina koju malotko posjeduje, ali zato svi možemo raditi na sebi i promijeniti to.

U nastavku otkrijte nekoliko savjeta kako početi pažljivije slušati druge oko sebe.

Slušajte pažljivo

Zaboravite na mobitel, ne gledajte u vrata i jednostavno se fokusirajte na svog sugovornika i ono što vam govori. Gledajte ga u oči i dajte mu do znanja da ste doista tu i da doista slušate. Tako ćete steći njegovo povjerenje, ali ćete ovaj put doista i čuti što vam je osoba rekla.

Prestanite nuditi instant rješenja

Kad vam se prijatelji obrate s nekim problemom na poslu, u vezi ili bilo gdje drugdje, bez da su vas direktno tražili za pomoć, vjerojatno samo žele da ih saslušate. Zato ih pustite da se jadaju, da sve izbace iz sebe i nemojte im nuditi rješenja ili govoriti što su možda trebali učiniti u toj situaciji i kako se ubuduće postaviti. Jednostavno budite njihovo rame za plakanje, pokažite da imate razumijevanja i da ste spremni saslušati ih.

Nikada ne osuđujte

Kad vam se netko drugi obraća s problemom odmah morate po strani ostaviti svoje stavove i shvatiti da se ne radi o vama. To znači da ih ne smijete osuđivati na temelju vlastitih uvjerenja jer vi tako nikada ne biste postupili. Pustite ih da vam ispričaju što im se dogodilo i imajte razmuijevanja.

Piše: N.B.
Foto:  Matthew Henry on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Tko sve reciklira saznali smo na Story Green danu

Časopis Story okupio je brojna poznata lica na subotnjem događanju Story Green dan u zagrebačkom parku Zrinjevac i proslavio Dan planeta Zemlje, a na događanju je svoju modnu kolekciju Recikled predstavio osebujni dizajner Igor Galaš

Grad Zagreb predstavio je projekt Žbicanj

U sklopu Story Green predstavljen je projekt Žbicanj u organizaciji Grada Zagreba

Dođite na Sensa YOGA & DETOX RETREAT

Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg Sensa YOGA & MEDITATION RETREATA, pridružite se novom povlačenju, Sensinom YOGA & DETOX RETREATU u hotelu Korinjak na prekrasnom otoku Ižu od 18. do 20. svibnja 2018. U netaknutoj prirodi, najljepšim uvalama i sjeni borove šume retreat će voditi Sensina suradnica i dugogodišnja učiteljica joge Senka Ljubić.

Uz godišnju pretplatu Cosmo vam daruje Betty Barclay Beautiful Eden miris i pjenu za tijelo

Neka vam proljeće miriše na cvjetne snove! Betty Barclay Beatiful Eden odvodi vas u divlji, začarani vrt koji miriše na najrazličitije cvjetove i zelenilo proljetnih grmova.

Šest sjajnih serija i filmova inspiriranih životom Pabla Escobara

Iako je ubijen davne 1993., život Pabla Escobara i dalje inspirira poznate redatelje diljem svijeta

Kako svakog dana unijeti hygge atmosferu u dom?

Trend hyggea i dalje ne jenjava i nije rezerviran smo za zimske dane koji su iza nas

▲ Povratak na vrh