8 trikova za savršenu njegovanu kožu

25.05.2018.

Tajna prekrasne njegovane kože nije u skupim proizvodima za njegu, otkrijte jednostavne promjene koje možete uvesti u svoju rutinu kako bi vaša koža bila zdravija i ljepša

Svi svakodnevno viđamo barem jednu osobu sa savršenom kožom i uvijek se pitamo kako to postići. Tajna najčešće nije u skupim proizvodima, već u svakodnevnoj rutini njege kože koja uključuje jednostavne trikove koje je jednostavno uvesti u svoju svakodnevicu.

U nastavku otkrijte 8 jednostavnih trikova kojima ćete postići savršenu njegovanu kožu:

Dovoljne količine tekućine

Ovo se svakako odnosi na adekvatan dnevni unos vode u organizam, ali i na sitnice poput ispijanja kave svega nekoliko minuta nakon buđenja. Pokušajte jutarnju kavu zamijeniti zelenim sokom prepunim vitamina i već za nekoliko dana uočit ćete razliku.

Prehrana

Najbitnije stavka u njezi kože. Ukoliko ne vodite zdrav život i vaša prehrana se svodi na brzu hranu, možete zaboraviti na lijepu kožu.

Hidratantna krema

Ustalite nanošenje hidratante kreme ujutro i navečer u svoju rutinu i vaša koža će vam biti zahvalna.

Dodirivanje lica

Možda zvuči bizarno, ali naslanjanje lica na ruku i dodirivanje lica prstima može dovesti do boranja i izbijanja prištića.

Previše proizvoda

Korištenje previše različitih proizvoda može biti štetno za vašu kožu. Savjetujte se sa svojim dermatologom i odaberite dva-tri proizvoda koji odgovaraju vašoj koži i ustalite ih u svoju rutinu njege kože.

Zaštita od sunca

Mnogi misle da je zaštita od sunca potrebna samo u ljetnim mjesecima, ali to je netočno. Izlaganje suncu je glavni uzrok prebrzog starenja kože stoga se zaštite od sunca neovisno koje godišnje doba je u pitanju.

Čišćenje kistova za šminku

Možda ste vi jedina osoba koja ih koristi, ali to ne znači da ih ne morate svakodnevno čistiti. Kistove jednostavno možete očistiti i korištenjem blagog šampona za kosu.

Spavanje

Mnogima neizvedivo, ali spavanje je jednako bitno kao i sve stvari koje još morate obaviti. Priuštite si potrebnih osam sati sna i vaša koža će vam biti zahvalna.

Piše: A.S.

Foto: @freshlenghts

Preporučujemo

Pročitajte i...

Piling kože: 5 glavnih pitanja za kozmetičara

Sve što trebate znati o pilinzima

Ključni korak za ljepotu i zdravlje kože lica

Eisenberg hidratacija za besprijekoran i blistav ten

How To: povlačimo idealni potez tušem

Kako ponoviti makeup s pariških pista?

Tom Ford se okušava u dermatologiji

Renesansni čovjek seli u laboratorij

▲ Povratak na vrh