Beauty rutina supermodela: kako se Natasha Poly brine za svoju kožu?

04.09.2019.

Zvijezda modnih pista

Već 15 godina Natasha Poly poznato je lice s modnih pista i reklamnih kampanja. Na dužnosti, manekenka se mora redovito šminkati, što nije baš dobro za zdravlje kože. Unatoč tome, Natasha se s 35 godina može pohvaliti savršeno glatkom, blistavom kožom. U intervjuu, bivša manekenka Victoria’s Secreta, mama i uspješna manekenka, progovorila je o tajnama njege kože.

Čišćenje

Svakog jutra Poly čisti kožu tonikom. “Nikad ne koristim maramice za skidanje šminke i trudim se ne trljati lice. Ne koristim ni mlijeko za skidanje šminke. Jedino što mi treba je sredstvo za uklanjanje šminke s očiju, jer često koristim tuš”, kaže manekenka. Natasha ima teoriju da lice ne treba prečesto brisati raznim sredstvima: prema Poly, prekomjerno korištenje raznih sredstava isteže kožu, izaziva upalu i crvenilo.

 

 

Hidratacija

Za hidrataciju kože, model koristi kreme organskih marki, izmjenjujući dnevnu i noćnu verziju proizvoda. Ponekad, za intenzivniju hidrataciju, u svakodnevnu njegu dodaje razne serume. Za sjaj, Poli koristi proizvode koji sadrže vitamin C, ova se komponenta dobro bori s neravnomjernom bojom kože i nepravilnostima.

Natasha priznaje da obožava maske za lice. „Najbolje je primijeniti maske navečer ili ujutro nakon zabavne noći. U to se vrijeme koža regenerira, što znači da sredstva djeluju učinkovitije “, savjetuje model.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasha Poly (@natashapoly) on Mar 25, 2019 at 11:13am PDT

Make-up

Natasha priznaje da se u slobodno vrijeme trudi ne koristiti šminku. Prije važnih događanja, Poly povjerava lice poznatoj vizažistici Pat McGrath. “Ona uvijek zna što želim i radi to besprijekorno. Pat je vrlo kreativna osoba, može napraviti svijetlu i dramatičnu šminku ili, obrnuto, vrlo prirodno ”, kaže Poly.

 

Model najčešće preferira klasični make-up: koristi crni tuš, maskaru, korektor, puder i bazu (ponekad i nekoliko nijansi za konturiranje). Natasha dodaje da ponekad eksperimentira sa sjenilom i rumenilom, ali najčešće se ne fokusira na kožu, već na usne – i na njih nanosi svijetli ruž.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Piling kože: 5 glavnih pitanja za kozmetičara

Sve što trebate znati o pilinzima

Ključni korak za ljepotu i zdravlje kože lica

Eisenberg hidratacija za besprijekoran i blistav ten

Tom Ford se okušava u dermatologiji

Renesansni čovjek seli u laboratorij

Sve što trebate znati o ulju od mrkve

Otkrivamo prednosti prirodnog lijeka za kožu i kosu

▲ Povratak na vrh